Nederlandse successen in Denemarken, Duitsland en Oostenrijk

Tijmen van der Burgt wint Ironman 70.3 Westfriesland

Verschillende Nederlandse atleten waren dit weekeinde succesvol op de lange afstand. Youri Keulen en Sarissa de Vries belandden met hun vierde plaatsen net naast het podium op het EK Ironman 70.3 in Elsinore in Denemarken.

Menno Koolhaas (op de foto samen met LA-coördinator Rik van Trigt) en Milan Brons kwamen in actie op het EK Ironman in Frankfurt. Koolhaas finishte in de door Fransman Denis Chevrot gewonnen race als zevende. Brons zorgde met zijn negende plek ook voor een top tien-notering.

Lotte Wilms eindigde in de Challenge Kaiserwinkl-Walchsee achter Simone Kumhofer uit Oostenrijk als tweede.

Nederlandse Triathlon Bond

Ironman 70.3 Westfriesland

In eigen land werden er snelle tijden neergezet tijdens de Ironman 70.3 Westfriesland. Onder perfecte weersomstandigheden gingen bijna 1800 atleten zondagochtend voor de halve triathlon. Bij de vrouwen won de Britse atlete Chloe Sparrow met een voorsprong van maar liefst 5 minuten. De Belgische atletes Valerie van Hauwaert en Annick de Pooter finishten respectievelijk als tweede en derde. De Nederlandse Nelleke Baldé viel net buiten het podium en werd vierde.

Bij de mannen lag het veld dichter bij elkaar. Tijmen van der Burgt liet tijdens het looponderdeel iedereen achter zich. Hij finishte uiteindelijk met 15 seconden voorsprong op de Amerikaan Kiel Bur. De Franse atleet Tristan Pawlak werd derde.