Nederland twaalfde op WK Mixed Team Relay Hamburg

Agegroupteam debuteert met elfde plek

Nederland stond op de laatste dag van het WK in Hamburg aan de start van de Mixed Team Relay voor elite. Richard Murray, Rachel Klamer, Mitch Kolkman en Rani Škrabanja vormden het team en finishten als twaalfde op dit WK. Een Nederlands agegroupteam debuteerde als relayteam op een groot evenement en werd elfde in de 40-49 categorie.

Richard Murray startte voor TeamNL en kwam na het zwemonderdeel in de tweede fietsgroep terecht. De kopgroep bestond uit Portugal, Australië, Duitsland en België. Na het looponderdeel – waarin Murray tijd goed maakte – tikte hij Rachel Klamer als twaalfde aan op 30 seconden van de koplopers.

Klamer – die al vier korte triathlons aflegde in twee dagen – zwom vijf seconden dicht op de kopgroep en kwam na de eerste fietsronde als tiende door in een groepje van drie. In de tweede fietsronde sloten daar nog meer atleten aan waarna Klamer de wissel in kwam in een groep voor plek negen. Na een snelle wissel liep ze vervolgens naar een elfde plek, waarna Mitch Kolkman aan zijn wedstrijd kon beginnen.

Nederlandse Triathlon Bond

Tijdens het zwemonderdeel won Kolkman een aantal seconden op de koplopers en ging zo Luxemburg en Brazilië voorbij. Als achtste – dichtbij de nummer zeven Australië – sprong hij de fiets op. Na één fietsronde reed hij samen met onder onderen de Luxemburgse Payet naar Australië toe, waarna Noorwegen hen nog passeerde. Kolkman begon als achtste aan het looponderdeel en ging al snel Noorwegen weer voorbij. Daarna passeerde hij ook nog Portugal, waardoor Rani Škrabanja als zesde het water in dook.

Nederlandse Triathlon Bond

Škrabanja kwam als zesde op 44 seconden van koploopster Lindemann (GER) uit het water, vijf seconden achter Zwitserland. Ze reed voornamelijk solo en werd ingehaald door Australië en begon de tweede fietsronde in de zevende positie. Vooraan in de wedstrijd nam Duitsland meer afstand maar werd op de hielen gezeten door Zwitserland, Nieuw Zeeland en Hongarije. Škrabanja stapte als negende van de fiets af maar wist tijdens het lopen deze positie niet te behouden. Uiteindelijk finishte Nederland als twaalfde. De wedstrijd werd gewonnen door thuisland Duitsland, gevolgd door Nieuw Zeeland dat tweede werd en Zwitserland dat het brons pakte.

Voor Nederland debuteerde er ook een team in de mixed teamrelay voor agegroups. Sione Jongstra, Thorwald Veneberg, Michael Raaijmakers en Cindy Brussé eindigden in de 40-49 categorie als elfde.

 

 

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer