Nederland twaalfde in mixed teamrelay Sunderland

Frankrijk domineert ook in gemengde estafette

TeamNL Triathlon is zondag in Sunderland als twaalfde in de mixed teamrelay geëindigd. Frankrijk zette na winst in de individuele races op zaterdag de kers op de taart door ook te domineren in de relay. Gastland Groot-Brittannië legde beslag op de tweede plek, voor Noorwegen dat als derde finishte.

Nederland kwam met Richard Murray en Rachel Klamer – die op zaterdag respectievelijk als vijfde en zesde waren gefinisht – aangevuld met de verse krachten Mitch Kolkman en Aniek Mars aan de start. De pas 19-jarige Mars, nog uitkomend bij de junioren, nam de plek in van Maya Kingma die zich vanwege ziekte had moeten afmelden.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Murray ging voor Nederland van start. Hij kende een moeizaam zwemonderdeel en lag na het zwemmen voorlaatste. Tijdens het fietsen wist hij wat op te schuiven en tikte zijn vrouw Rachel na het lopen op de zestiende plek weg. Klamer consolideerde die plek tijdens het zwemmen, fietste vervolgens naar plek dertien en loste na het lopen op die positie Mitch Kolkman af.

Kolkman kwam op zijn beurt als twaalfde uit de Noordzee. Hij kwam op de fiets alleen te zitten, maar wist tijdens het lopen de Deen Rundqvist in te halen en tikte zo Mars op de elfde plek weg. Zij hield zich bij haar debuut op het allerhoogste niveau en als een van de jongste deelnemers, goed staande. Mars lag na het zwemmen als twaalfde, maar kwam op de fiets samen met Brazilië en Denemarken op de elfde, twaalfde en dertiende plek terecht. Tijdens het lopen moest ze de Braziliaanse voor laten gaan, maar stelde wel vóór Denemarken de twaalfde plek veilig.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer