Nederland achtste in mixed-relay Hamburg

Quinty Schoens debuteert met 22ste plek in WTCS-race

TeamNL Triathlon in Hamburg. Foto's: World Triathlon

Nederland is zondag in de mixed-relay van de World Triathlon Championship Series in Hamburg in de middenmoot geëindigd. Het jonge team met Rani Škrabanja, Menno Koolhaas, Quinty Schoens en Jorik van Egdom finishte als achtste, 1 minuut en 46 seconden achter winnaar Duitsland.

Rani Škrabanja en Quinty Schoens kwamen zaterdag ook al in actie in de individuele wedstrijd en werden in de mixed relay vergezeld door twee verse krachten: Menno Koolhaas en Jorik van Egdom. De wedstrijd in Hamburg was de eerste race waarin punten voor het seizoen 2022 verdiend konden worden.

Škrabanja beet namens Nederland het spits af in de team-relay en keerde na 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2.6 kilometer hardlopen, als achtste terug. Koolhaas nam het stokje over van Škrabanja en tikte als tiende Schoens aan. Zij wist vervolgens drie plaatsen te winnen en Van Egdom kwam uiteindelijk als achtste over streep.

In de individuele wedstrijd op zaterdag zorgde Schoens (foto) met een 22ste plaats voor het beste Nederlandse resultaat. Zij verloor, bij haar debuut in de World Triathlon Championship Series, 39 seconden tijdens het zwemmen, kwam op de dertigste plaats uit het water, maar wist tijdens het fietsen en het lopen een aantal plekken terug te winnen.

Škrabanja startte met een negende zwemtijd voortvarend, maar kwam tijdens het lopen te kort om zich voorin hand te haven. Zij eindigde als 26ste, vijf plaatsen voor Barbara de Koning die als junior haar debuut op het hoogste niveau maakte. De wedstrijd werd gewonnen door thuisfavoriete Laura Lindemann.

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de mannen ging de winst met Tim Hellwig ook al naar Duitsland. Donald Hillebregt (foto) was op de 35ste plaats de beste Nederlander. Mitch Kolkman finishte twee plaatsen achter hem als tweede Nederlander. Youri Keulen, Jesse Cuijpers en Gjalt Panjer eindigden respectievelijk op de 44, 45 en 47e plek. Het doel voor het jonge team was vooral ervaring opdoen.