Mixed teamrelay-testweekend

Voorbereiding op Tokio 2020

Mixed teamrelay-testweekend voor atleten uit 1999 of eerder

De NTB organiseert in het weekend van 7 en 8 april een tweede mixed teamrelay-testweekend. Atleten – geboren in 1999 of eerder, die zich serieus willen inzetten voor de gemengde teamestafette – kunnen zich aanmelden voor het testweekend in Sittard.

Afgelopen jaar werd bekend dat de mixed teamrelay in 2020 in Tokio deel uitmaakt van het olympische programma. De NTB ziet in deze gemengde teamestafette een uitgelezen mogelijkheid om internationaal goed te scoren en startplekken te verdienen voor de Olympische Spelen. Nederland veroverde dit seizoen een bronzen medaille op het WK in Hamburg en om een vervolg aan die derde plaats te geven, wordt op 7 en 8 april een testweekend gehouden op de Sportzone in Sittard-Geleen. Het doel is om potentiële atleten voor de teamestafette in kaart te brengen (zowel voor de korte als voor de middellange termijn) en de beste atleten te selecteren voor het huidige teamrelay-programma.

Het programma in Sittard bestaat uit drie tests die in lengte vergelijkbaar zijn met de internationale teamrelay, namelijk 200m zwemmen, 1600m lopen en een bike-run (5 km. fietsen – 1 km. lopen).

Aanmelden kan door een e-mail met recente wedstrijdresultaten en een motivatie te sturen  naar Sander Berk (sander.berk@triathlonbond.nl) én Marloes Pleijte (marloes.pleijte@triathlonbond.nl). Indien nodig zal uit alle aanmeldingen een voorselectie worden gemaakt. De NTB verzorgt de overnachting van de deelnemers op Watersley Sports & Talent Park. Voor beddengoed en maaltijden dient zelf gezorgd te worden.

Nederland behaalde in 2017 de derde plaats op het WK Teamrelay
Nederland behaalde in 2017 de derde plaats op het WK Teamrelay
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer