Michiel Elijzen talentcoach RTC Midden Nederland

.

Michiel Elijzen is aangesteld als talentcoach (0,2 fte) voor het RTC Midden Nederland in Utrecht. De 39-jarige inwoner van Utrecht is vooral bekend uit de wielersport. Zelf werd hij als 15-jarige opgenomen in het Talentontwikkelingsplan van Rabobank en doorliep het hele traject totdat hij in 2006 professional werd. Elijzen was beroepsrenner tot en met 2010 en reed ondermeer voor Rabobank, Cofidis en Lotto.

Nederlandse Triathlon Bond

Al op jonge leeftijd werd Elijzen coach bij een Belgische wielerploeg en in de laatste 11 jaar werkte hij als coach en performance manager voor onder meer Rabobank en Team DSM.  Aan het einde van het afgelopen seizoen besloot Elijzen de wielersport achter zich te laten en een nieuwe weg in te slaan. “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik heb de ambitie heb om mijn horizon te verbreden in een andere sport. Deze uitdaging kwam precies op het juiste moment op mijn pad”, vertelt hij.

Elijzen heeft de triathlonsport altijd een warm hart toegedragen – zo kwam hij voor Hellas uit in de eerste divisie – en grijpt de kans om zichzelf te ontwikkelen in een nieuwe sport met beide handen aan. “Ik zal als Talentcoach verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van enkele atleten met een RTC status en ik wil samen met de bezielende coaches en trainers van LABC, het RTC in Utrecht op de kaart zetten”, vervolgt Elijzen.

“Het moet een centrum worden waarin we er naar streven om een omgeving te creëren waar plezier, veiligheid en de ontwikkeling als mens en sporter centraal staan en waar de doorstroom van atleten daarvan een logisch gevolg gaat zijn. Ook de synergie tussen coaches, trainers en specialisten is daarbij van groot belang en het doel is die verder te optimaliseren en te professionaliseren.”

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer