Meeste agegroup EK’s en WK’s 2024 bekend

Kwalificatieregels voor internationale kampioenschappen losgelaten

Het seizoen 2023 ligt achter ons, dus het wordt hoog tijd om het nieuwe seizoen te gaan plannen. De internationale kalender is grotendeels bekend en agegroupatleten hebben in 2024 weer voldoende mogelijkheden om, dicht én verder van huis, in verschillende combiduursportdisciplines de strijd met hun leeftijdsgenoten aan te gaan in de internationale agegroupkampioenschappen.

Langeafstandsateleten hoeven ook in 2024 niet ver te reizen voor een internationaal kampioenschap. In 2024 kunnen zij weer in eigen land terecht voor het EK hele triathlon. Dit EK vindt plaats op 14 september tijdens de Challenge Almere-Amsterdam.

Agegroupcoördinator Sione Jongstra hoopt in 2024 ook over de grens weer met een grote groep atleten Nederland te vertegenwoordigen. Het EK sprint en standaard triathlon in het Franse Vichy (21 en 22 september) en het WK sprint en standaard triathlon in Malaga, tijdens de Grand Final van de World Triathlon Championship Series (17 en 19 oktober), zijn daarbij belangrijke focuswedstrijden.

Met ingang van het seizoen 2024 zijn de regels om voor Agegroup TriathlonNL uit te kunnen komen bij de diverse Europese- en wereldkampioenschappen aangepast. De NTB kiest er dit jaar bij wijze van proef voor om de kwalificatieregels voor internationale kampioenschappen los te laten. Op deze manier hopen we de drempel om uit te komen voor Nederland in de agegroupkampioenschappen te verlagen.

Vanaf het aankomende seizoen kan iedereen die in het bezit is van een geldig Nederlands paspoort én een geldige NTB Atletenlicentie via de NTB ingeschreven worden voor een EK of WK. We vertrouwen er hierbij op dat de atleet voldoende ervaring en kwaliteit heeft om zich in het betreffende deelnemersveld staande te houden. Twijfel je daarover? Neem dan gerust contact op met agegroupcoördinator Sione Jongstra: sione.jongstra@triathlonbond.nl.

Voor alle kampioenschappen geldt: zodra het maximale aantal deelnemers in een agegroup is bereikt wordt een wachtlijst ingesteld.

Klik hier voor meer informatie over het deelnemen aan internationale kampioenschappen, inclusief (voor zover bekend) het overzicht van alle kampioenschappen in 2024 (triathlon, duathlon, cross, aquathlon, aquabike, wintertriathlon).

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer