Medaillekansen voor Nederland in Bilbao

Europese titels in zes disciplines in Triathlon Multisport Championships

Een grote groep Nederlandse atleten doet van 17 tot en met 24 september mee aan de Europe Triathlon Multisport Championships in het Spaanse Bilbao. De duatleten bijten zaterdag het spits af met het EK duathlon over de sprintafstand. Verder vindt in Bilbao het EK crossduathlon, crosstriathlon, aquabike, aquathlon en triathlon over de middenafstand plaats.

Daan De Groot, Thomas Cremers, Mathijs Weijkamp, Jeroen Bakker, Ann Schoot Uiterkamp, Karin Nieuwenhuijsen en Noor Dekker starten zaterdag in het EK duathlon over de sprint afstand. Daan de Groot en Ann Schoot Uiterkamp hopen in deze race iets recht te zetten na hun mislukte WK Powerman in Zofingen. De Groot werd daar anderhalve week geleden gediskwalificeerd en Schoot Uiterkamp had een offday en stapte uit tijdens het fietsen.

Valentin Van Wersch en Joey van ’t Verlaat komen op de duathlon in actie bij de beloften en Mischa Hermans en Mats Keulstra komen uit in de juniorenwedstrijd.

De offroad duathlon staat op dinsdag 20 september op het programma. Wouter Dijkshoorn, afgelopen weekend nog winnaar van de XTERRA Netherlands, Daan Schouten en wederom Ann Schoot Uiterkamp en Noor Dekker verdedigen de Nederlandse eer in de eliteraces. Quirijn Waaijenberg en Kyra Brouwer – dit jaar goed voor het zilver op het WK in Targu Mures – starten respectievelijk bij de beloften en de junioren.

Twee Nederlandse mannen gaan meestrijden in het EK crosstriathlon dat op donderdag 22 september op de rol staat: Wouter Dijkshoorn en Daan Schouten. Quirijn Waaijenberg, Romy Spoelder en Willemijn Fuijte, eerder dit jaar winnares van het zilver op het WK crosstriathlon in Targu Mures, komen in actie bij de beloften en Noel Sterk, Kai van den Brink en Kyra Brouwer starten bij de junioren.

Op de aquathlon ten slotte, vertegenwoordigen Roel Kwaaitaal, Maaike Vooren, Deborah Wissink (elite), Silke de Wolde (foto), de nummer drie van het WK aquathlon U23 in Samorin, en junior Mats Keulstra Nederland. Aan het EK triathlon over de middenafstand en de aquabike doen geen Nederlandse eliteatleten mee.

Klik hier voor het programma en de startlijsten

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer