Martin Breedijk gekozen in paratriathloncomité World Triathlon

Rob Noordzij neemt afscheid

Tijdens het jaarcongres van World Triathlon is NTB-lid Martin Breedijk gekozen in het paratriathloncomité, de commissie die de belangen van de parasport en de doorontwikkeling van de sport behartigt namens de wereld triathlonbond. De in Driehuis woonachtige Breedijk is oud-bestuurslid van de NTB en heeft momenteel ook zitting in het bestuur van de Europese triathlonbond Europe Triathlon.

(Foto: Martin Breedijk)

De verkiezing vond plaats tijdens een online editie van het jaarlijkse congres. Naast de behandeling van diverse inhoudelijke onderwerpen, stond ook de bestuursverkiezing en de verkiezing voor leden van een tiental commissies op de agenda. Voorzitter Marisol Casado werd herkozen voor een nieuwe termijn. De Spaanse is ook IOC-lid.

Nederlandse Triathlon Bond

Commissies adviseren het hoofdbestuur van de wereldbond en met name op het gebied van paratriathlon komt daarbij veel specialistische kennis om de hoek kijken, zoals advies over classificatieprocedures, het kwalificatietraject richting Paralympische Spelen en de criteria daarvoor. Een van de Nederlandse standpunten is te komen tot een objectievere manier van het vaststellen van functionele beperkingen en het indelen van de atleten in klassen. Vertegenwoordiging in de commissie is daarin een belangrijke stap.

Breedijk volgt in de commissie voor paratriathlon Rob Noordzij op, die vele jaren namens Nederland de internationale belangen voor de paratriathlon behartigde. Noordzij was daarnaast zelf ook actief als paratriatleet op diverse internationale kampioenschappen en maakte als commissielid de toelating van paratriathlon op de Paralympische Spelen van Rio 2016 mee.

Rob Noordzij neemt afscheid (foto: Mathilde Dusol)
Rob Noordzij neemt afscheid (foto: Mathilde Dusol)
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer