Marcel Wouda toegevoegd aan technische staf

Oud-zwemmer en zwemcoach parttime aan de slag bij de NTB

Marcel Wouda versterkt, op basis van een constructie met de KNZB, tijdelijk de technische staf van de NTB. Wouda zal vanaf heden op parttime basis aan de slag gaan bij de NTB, als aanvulling op de al aanwezige kwaliteiten en ter verlichting van de werkdruk van het huidige trainer/coachteam.

Wouda deed als zwemmer mee aan de Olympische Spelen in Barcelona, Atlanta en Sydney en is sinds 2003 als zwemcoach in dienst van de KNZB. Van 2016 tot en met 2021 was hij hoofdcoach bij de zwembond. Hij coachte openwaterzwemmers Maarten van der Weijden en Ferry Weertman naar olympisch goud in respectievelijk Beijing en Rio de Janeiro en was trainer van Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk.

Sinds de Olympische Spelen in Tokio geeft Wouda bij de KNZB sturing aan het Project Wisselslag met als doel wisselslagzwemmers te laten scoren op de Olympische Spelen in Brisbane in 2032.

“Met zijn enorme kennis, ervaring, professionaliteit én creativiteit op het gebied van topsport en het zwemmen in het bijzonder, zal Marcel Wouda in de komende periode een belangrijke toegevoegde waarde vormen voor zowel onze atleten als de technische staf”, laat technisch directeur Henry Bonnes weten. “Ik ben dan ook blij dat zowel de KNZB als Marcel de collegiale bereidheid heeft ons als NTB tijdelijk te faciliteren in onze topsportambities in afwachting van de verdere ontwikkelingen.”

Foto: KNZB
Foto: KNZB
Lees volgend artikel

Barbara de Koning wint Afrika Cup Nelson Mandela Bay   

Barbara de Koning heeft zondag de Afrika Cup in Zuid-Afrika op haar naam geschreven. Richard Murray was de eerste Nederlander bij de mannen en werd zevende. In de wedstrijd over ... Lees meer