Maaike Vooren en Silke de Wolde in top twintig aquathlon

Mats Keulstra op Ibiza elfde bij beloften

Silke de Wolde is vandaag tijdens het WK Multisport op Ibiza als zevende gefinisht in de aquathlonrace voor beloften. Samen met Maaike Vooren (16e) eindigde zij in de gecombineerde wedstrijd voor elite, beloften en junioren in de top twintig. Mats Keulstra was de beste Nederlander in de gecombineerde mannenrace en was daarmee bij de beloften goed voor de elfde plek.

De elite-, beloften en junioren streden in Santa Eulalia in een gezamenlijke wedstrijd om de wereldtitels. Bij de vrouwen ging het goud naar de Hongaarse Zsanett Bragmayer. Zij kwam na 1000 meter zwemmen als tweede uit het water en liep vervolgens in de afsluitende 5km lopen naar de overwinning.

Maaike Vooren deed tijdens het zwemmen vooraan mee. Zij klom als vijfde uit het water en finishte uiteindelijk op anderhalve minuut minuut achterstand op Bragmayer als zestiende. De Wolde kwam met 48 seconden achterstand op de twintigste plek uit het water en wist die positie vast te houden tot de finish. Het leverde haar een zevende plek op bij de beloften. Deborah Wissink eindigde op de 31e plek.

Bij de mannen was het de Spanjaard Christian Fernandez Nieto die voor een thuiszege zorgde. Mats Keulstra,was op de 37ste plek, ondanks dat hij voor de race zijn voet blesseerde, de beste Nederlander. Bij de beloften eindigde hij op de elfde plek net buiten de top tien. Roel Kwaaitaal finishte als 41ste en Sem Lazaroms eindigde als 43ste, wat bij de junioren goed was voor de veertiende plek.

“Mats stapte voor de wedstrijd op een steen, maar heeft de wedstrijd op adrenaline toch tot een goed einde kunnen brengen”, liet coach Armand van der Smissen vanaf Ibiza weten. “Pas een half uur na de finish, kon hij niet meer op die voet kon lopen”. Keulstra verliet op krukken het ziekenhuis maar bleek zijn voet niet te hebben gebroken.

Van der Smissen stelde na afloop dat iedereen naar vermogen heeft gepresteerd. “Silke heeft deze winter coschappen gelopen en stond niet in haar beste vorm aan de start, maar heeft samen met Maaike, die voor de race haar enkel verzwikte, waarschijnlijk wel voldoende punten behaald om zich te kwalificeren voor de Beach Games.”

Agegroupcoördinator Sione Jongstra kwam vandaag zelf in actie en won een bronzen medaille in de V45 categorie.