Klamer en Murray voeren TeamNL triathlon aan in München

Triathlon onderdeel van multisport kampioenschap

Triathlon is vanaf donderdag een van de negen sporten waarin in München om de Europese titels wordt gestreden. TeamNL Triathlon komt met Rachel Klamer, Barbara de Koning, Rani Škrabanja,  Marit van den Berg, Richard Murray, Donald Hillebregt en Victor Goené vrijdag en zaterdag in actie. De mixed team relay vindt op zondag plaats.

Foto: www.munich2022.com

Atletiek, beachvolleybal, kano sprint, wielrennen, turnen, roeien, sportklimmen, tafeltennis en triathlon zijn de negen sporten die in München, vijftig jaar nadat de Olympische Spelen daar plaatsvonden, vertegenwoordigd zijn. Het geeft het EK een bijzonder tintje, vindt Rachel Klamer die in 2013 Europees kampioene werd in Anlanya en in 2015 tweede werd in de triathlonrace tijdens de European Games in Bakoe. “Ik vind het een mooi evenement en ik hoop dat we ook nog wat andere sporten kunnen bezoeken”, vertelde zij aan de vooravond van het kampioenschap.

Nederlandse Triathlon Bond

Klamer trainde, samen met haar man Richard Murray, de afgelopen drie weken met een deel van het Duitse nationale team op hoogte in het Zwitserse Sankt Moritz. “In de laatste week heb ik een beetje gas terug moeten nemen, nadat ik een paar keer iets te weinig naar mijn lichaam had geluisterd. Maar ik voel me nu weer beter. Hoe ik er precies voor sta weet ik niet. Dit trainingskamp was iets anders dan ik normaal gewend was en het is altijd afwachten hoe je lichaam reageert als je op hoogte hebt getraind. Maar ik heb er zin in en ga ontzettend mijn best doen.”

Klamer wordt vrijdag in de vrouwenwedstrijd vergezeld door Rani Škrabanja, die eind juli in Tiszaujvaros met een zesde plaats haar beste resultaat tot nu toe in een Europa Cup-race neerzette, en debutante Marit van den Berg. Maya Kingma meldde zich deze week af voor de Europese titelstrijd. Zij verzwikte begin juli in de WTCS-race in Hamburg haar enkel en het EK in München komt net iets te vroeg voor haar. Ook Jorik van Egdom meldde zich deze week af voor het EK.

Richard Murray, Donald Hillebregt en Victor Goené komen op zaterdag in het Olympiapark, gebouwd voor de Olympische Spelen in 1972, in actie. Voor Murray is het zijn eerste Europese kampioenschap sinds hij voor Nederland uitkomt. “Dat is best speciaal”, liet Murray, die tot vorig jaar voor Zuid-Afrika uitkwam, weten. “Het wordt mijn eerste triathlon over de standaard afstand dit seizoen, ik heb goede trainingsweken in Sankt Moritz achter de rug en voel me beter dan twee maanden geleden. Ik ben benieuwd wat ik kan laten zien.”

De triatleten sluiten hun EK af op zondag met de gemengde teamestafette. Welke atleten het team gaan vormen wordt na de individuele wedstrijden bekend. Op zondag strijden ook de agegroupers, op de sprintafstand, om de Europese titels. Namens Nederland doen Barbara Dona, Twan Berlijn, Arno Skrabanja, Marcels Brosens, Ruud van Herp, Gerard van de Bovenkamp, Rob Kwaaitaal, Ralph Metten, Remo Dekker en agegroupcoördinator Sione Jongstra mee.

De vrouwenwedstrijd op vrijdag begint om 17.15 uur, de mannenwedstrijd op zaterdag om 16.00 uur en de mixed team relay start om 18.00 uur. De NOS zendt dagelijks livestreams uit van het EK in München en de wedstrijden kunnen ook via TriathlonLive.tv gevolgd worden.

Klik hier voor meer informatie over het EK in München

Klik hier voor de startlijsten

 

 

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer