Kingma en Kolkman blikvangers in Holten

Grote groep Nederlanders aan de start in Europe Triathlon Premium & Junior Cup

Een grote groep Nederlandse atleten komt zaterdag aan de start van de Europe Triathlon Premium Cup en Junior Cup in Holten. Kersvers Nederlands kampioen Mitch Kolkman voert het Nederlandse contigent aan bij de elitemannen. Maya Kingma is de blikvanger bij de elitevrouwen. Ook Nederlands kampioene Babette Rosman komt aan de start van de race op en rond de Holterberg.

Voor de junioren is de Junior Cup, na het NK in Rotterdam, de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK op 9 augustus in het Turkse Balikesir. Siwar Kool en Merel Veltman hebben zich met hun overwinning in Rotterdam alvast gekwalificeerd.

De start van de elitewedstrijden is om 12.00 uur (vrouwen) en 13.00 uur (mannen). De Junioren starten om 9.30 (juniorvrouwen) en 10.10 (juniormannen).

Nederlandse deelnemers Premium & Junior Cup:

Elitemannen: Pim Bakker, Mitch Kolkman, Ian Pennekamp, Gjalt Panjer, Niels van Lanen, Victor Goené, Jesse Cuijpers, Olaf Jan Bosscher, Hidde Mollee, Hugo Jan Bosscher, Lucas Goené, Rick van der Knaap, Stijn Jansen en Mats Keulstra.

Elitevrouwen: Barbara de Koning, Maya Kingma, Luna de Bruin, Robin Dreijling, Marit van den Berg, Silke de Wolde, Aniek Mars, Romy Spoelder en Babette Rosman.

Juniormannen: Siwar Kool, Joran Stobbe, Lars van Zessen, Stijn Koole, Senna Mol, Moshe Iseger, Wybe Vermeulen, Bjorn Engel, Xander Boets, Jippe van Drogenbroek en Julian Broodman.

Juniorvrouwen: Sonja de Koning, Merel Veltman, Loesha Loos, Femke Scheepers, Lotte Frissen en Yke Spelde.

Deelnemers Premium Cup

Deelnemers Junior Cup

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer