Juniorentitels voor Van Lanen en De Bruin

Goud voor Geraedts en Loos bij de jeugd

Niels van Lanen en Luna de Bruin maakten zondag hun favorietenrol helemaal waar tijdens het Nederlands kampioenschap voor Jeugd en Junioren in Limburg. Ties Geraedts en Loesha Loos waren goed voor goud in de jeugdcategorie.

Niels van Lanen was oppermachtig in de juniorenrace. Hij had  iets meer dan twee minuten voorsprong op de nummer twee Tymon Horsten. Daar zat nog wel de Belg Pep Delvaux tussen, maar die telde dus niet mee voor het nationaal kampioenschap. Rick van der Knaap was op de vierde plaats goed voor het brons.

Luna de Bruin, eerder dit seizoen winnares in Holten, versloeg in het de strijd om het goud Aniek Mars met een bijna een minuut. Kyanie Blom liep naar het brons.

In een internationaal gezelschap was Josh Garrone het snelst bij de jongens jeugd. Garrone woont in Nederland maar omdat hij de Italiaanse nationaliteit heeft, ging de titel naar Ties Geraedts. Daarna volgden vier Belgen, en was het Björn Engel op de zevende plek die zilver won. Het brons was voor Xander Boets op plek negen.

Ook bij de meisjes jeugd was er een buitenlandse iedereen te snel af. De Belgische Lucie Philippe had een minuut en 15 seconden voorsprong op Loesha Loos die daarmee Nederlands kampioene werd. Het zilver ging naar Florence Koole en Anne Freij was goed voor het brons.

De wedstrijd in Roermond was tevens de afsluitende wedstrijd van het Jeugd- en Juniorencircuit 2022. De winst bij de jongens junioren is voor Niels van Lanen, terwijl Meike Regeling het klassement bij de juniorenmeisjes op haar naam schrijft. Josh Garonne en Loesha Loos zijn de winnaars bij de jeugd.

In totaal kwamen 83 jeugd- en junioratleten aan de start in Roermond.

UITSLAGEN

Meisjes jeugd
Jongens Jeugd
Meisjes Junioren
Jongens Junioren

Eindstand Jeugd- en juniorencircuit 2022
Eindstand Verenigingsklassement Jeugd- en juniorencircuit 2022

 

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer