Jeugd- en juniorencircuit rond voor 2023

NK/AGK duathlon standaard naar Borne

Het Jeugd- en juniorencircuit is rond voor 2023. De triathlon van Ter Aar op zondag 21 mei is als zesde en laatste wedstrijd toegevoegd aan het circuit voor atleten tussen de 12 en 19 jaar. Ook is deze week het NK/AGK duathlon standaard aan de kalender toegevoegd. Elite- en agegroupatleten strijden op 26 augustus in het Overijsselse Borne om de titels.

 

Ter Aar

Met de toevoeging van de wedstrijd in Ter Aar, bestaat het Jeugd- en juniorencircuit dit jaar uit zes wedstrijden, waarvan de beste vier resultaten meetellen voor het eindklassement. Het circuit begint op 8 april met het NK duathlon en eindigt op 24 september in Alphen aan den Rijn. Met twee zwembadwedstrijden, één tijdritstart en twee wedstrijden waarin gestayerd mag worden, biedt het circuit voor elk niveau wat wils.

De inschrijving voor het circuit is inmiddels geopend. Net als de afgelopen twee jaar krijgen atleten die zich voor 1 maart inschrijven gratis een gepersonaliseerde badmuts. Iedere categorie start in een herkenbare kleur. Wil jij zo’n gave (en gratis) badmuts met jouw voornaam erop? Zorg dan dat je uiterlijk 1 maart bent ingeschreven voor één of meerdere wedstrijden binnen het JJC. Schrijf je later in, dan ontvang je een zelfde badmuts, maar zonder je naam erop.

Nederlandse Triathlon Bond
Inschrijven JJC 2023

Borne

Op de valreep is ook nog een NK/AGK duathlon aan de kalender toegevoegd. De Run Bike Run in Borne (7 km lopen – 30 km fietsen – 5 km lopen) wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd en is zowel onder atleten als toeschouwers een populaire wedstrijd. “We zijn blij dat we hiermee alsnog ook de grote groep agegroupatleten een duathlonkampioenschap kunnen aanbieden”, aldus Christie Brouwer, coördinator wedstrijdsport. “Daarnaast biedt deze titelstrijd in Borne, naast het stayer-NK op de sprintafstand in Sittard, ook voor eliteatleten een extra kampioenschap in deze discipline.”

De inschrijving voor het NK/AGK in Borne opent op 16 april.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer