Jetze plat het snelst in Roermond

NK Paratriathlon met internationaal tintje

In een regenachtig Roermond werden zondag de Nederlandse titels verdeeld in de paratriathlon. Vrijwel alle Nederlandse toppers gaven acte de présence.

Paralympisch kampioen Jetze Plat trok niet verrassend de overwinning naar zich toe in de rolstoelklasse. Geert Schipper finishte als tweede en Brendan Bischoff eindigde in de titelstrijd als derde. Marcel van Huissteden viel met zijn vierde plek buiten het podium. Margret IJdema was in dezelfde klasse goed voor het goud bij de vrouwen.

Sander Koomen prolongeerde zijn titel in de categorie voor slechtzienden. Edwin van Geenen legde beslag op de tweede plek, voor Roel Scheij, afkomstig uit het parawielrennen. Jos Lavrijsen werd vierde. In het Belgisch kampioenschap, dat was geïntegreerd in het NK, was de titel voor Nicolas Dewalque. Oudgediende Jolijn Hakker was in deze categorie de sterkste bij de vrouwen, Nicoletta Roggen-Post finishte als tweede.

De overige titels in Roermond waren voor Raf Bouwman (PTS2), Kaj van Diemen (PTS4), Sanne Koopmans (PTS3) en Ingrid de Oude (PTS5).

Tetsuki Kaji  uit Japand (PTS5) en Eslam Ali uit Egypte (PTWC) gaven samen met de Belg Dewalque een internationaal tintje aan de wedstrijd in Roermond.

In de open categorie deden Jolein Boom, Bianca Prins en Lenneke van der Zanden mee.

Voor de atleten uit de Nederlandse selectie staat dit seizoen nog één belangrijke wedstrijd op het programma: het WK Paratriathlon eind november in Abu Dhabi. Jetze Plat maakte na het NK bekend dat hij in aanloop naar dat WK zijn debuut zal maken in het wheelen en zal deelnemen aan de najaarsmarathons in Berlijn, Londen en New York.

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer