Jaagstart nieuw element op NK midden afstand Nieuwkoop

Gees Veenboer Bokaal en prijzengeld voor eerste finisher

De 38ste Triathlon van Nieuwkoop heeft op zondag 12 juni een primeur in petto. De organisatie heeft met een jaagstart een nieuw element aan het NK over de midden afstand toegevoegd.  

De jaagstart houdt in dat de serie van de vrouwen vóór de mannenserie van start gaat. Buiten de strijd om het Nederlands kampioenschap komt er zo ook een onderlinge strijd tussen de mannen en de vrouwen over wie er als allereerste over de finish komt. De vrouwen krijgen 34,5 minuut voorsprong, het verschil in de laatste editie van de Vink + Veenman triathlon in 2019.

Diegene die als eerste de finish passeert, wint de Gees Veenboer Bokaal en een bijbehorende geldprijs van 2500 euro. De trofee voor de winnaar is vernoemd naar oud-triathlontrainer Gees Veenboer die in januari 2021 overleed. Gees was een inspirerende trainer die veel voor de jeugdsport heeft betekend en onder andere de twee oud-topatleten Jan van der Marel en Rik van Trigt uit Nieuwkoop (foto) onder zijn hoede had. De prijs wordt gesponsord door de familie Veenboer.

Met nog twee weken te gaan, is de organisatie van de Vink + Veenman triathlon nog dringend op zoek naar vrijwilligers. Vanwege het tekort aan vrijwilligers is besloten om het fietsparcours aan te passen. In plaats van twee rondes van 45 kilometer, zullen er drie rondes van 30 kilometer worden gereden. Op deze manier zijn er minder vrijwilligers nodig op het fietsparcours en hoopt de organisatie om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

Wil je meehelpen, meld je dan hier aan

Aanmelden voor de wedstrijd kan via mijn.triathlonbond.nl

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer