Inventarisatie Start2Tri-aanbod

Cursusaanbod voor nieuwkomers in de sport

Na twee bijzondere jaren lijkt de georganiseerde sport in 2022 toch echt haar comeback te kunnen maken. Sporters, verenigingen en organisaties kijken allemaal vol enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen en staan te popelen om weer van de triathlonsport te genieten. De belangstelling voor onze sport lijkt onveranderd groot. Waar zwemmen misschien niet voor iedereen mogelijk was, is hardlopen en fietsen de ideale manier gebleken om ook in tijden van lockdown actief en fit te blijven. Dit zou voor onze sport weleens een positief bijeffect van deze moeilijke tijd kunnen zijn. Om nieuwkomers te enthousiasmeren en voor te bereiden op hun eerste triathlon of andere combiduursportevenement bieden veel verenigingen en organisaties Start2Tri-cursussen aan.

Wij hopen dat we in 2022 weer een groot aantal nieuwkomers mogen begroeten. De afgelopen jaren kwamen veel van deze nieuwkomers met onze sport in aanraking via een Start2Tri-cursus. In deze cursussen worden combiduursporters in spe onder deskundige begeleiding binnen een paar weken of maanden klaargestoomd voor deelname aan hun eerste triathlon, duathlon, aquathlon of andere vorm van combiduursport. Voor verenigingen en organisaties is een Start2Tri cursus een mooi startpunt om mensen (nader) kennis te laten maken met de sport. Na (eventuele) deelname aan een lokaal evenement is men mogelijk zelfs enthousiast worden om verder te gaan binnen de sport en/of lid te worden van een vereniging.

Alle bij de NTB aangesloten verenigingen en organisaties zijn uitgenodigd hun aanbod kenbaar te maken, zodat we – net als eerdere jaren – alle initiatieven op de NTB-website kunnen publiceren, waarmee al het laagdrempelige kennismakingsaanbod dat we in Nederland met elkaar genereren, zichtbaar en vindbaar is. Het eerste aanbod staat inmiddels online.

Geen mail ontvangen, of vragen over onze ondersteuningsmogelijkheden? Neem contact op met onze coördinator sportparticipatie: berteke.de.jong@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer