Gratis NTB-lidmaatschap voor daglicentiehouders 

Voor triatleten die zich via MijnTriathlonNL inschrijven vanaf de sprintafstand 

Iedereen die zich vanaf nu via MijnTriathlonNL inschrijft voor een combiduursportevenement en daarvoor een daglicentie van minimaal €10,50 aanschaft, kan gratis voor een seizoen lid worden van de NTB. Het gratis lidmaatschap loopt door tot het eind van het kalenderjaar (31 december 2024).  

Wie zich via MijnTriathlonNL inschrijft voor een combiduursportevenement vanaf de sprintafstand (1/8e triathlon), heeft sinds half april de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis NTB-lidmaatschap. Dit lidmaatschap wordt na afloop van het kalenderjaar automatisch verlengd naar een betaald lidmaatschap, tenzij het voor 1 december wordt opgezegd. Iedereen die gebruik maakt van een gratis lidmaatschap krijgt hierover aan het einde van het jaar bericht zodat het lidmaatschap eventueel opgezegd kan worden.

Iedereen vanaf 23 jaar kan gebruik maken van dit aanbod. Wil je echter in de toekomst weer gebruik kunnen maken van een gratis lidmaatschap, dan mag je in de voorgaande twee jaren geen lid zijn geweest. Het gratis lidmaatschap is vooral bedoeld als kennismaking met de NTB en de daarbij behorende faciliteiten. We hopen dat sporters daarna van alle voordelen die het lidmaatschap biedt, willen blijven profiteren.

Heb je via MijnTriathlon een gratis lidmaatschap van de bond verkregen en mocht je besluiten om daarna lid te worden van een vereniging, dan blijft het individuele lidmaatschap primair (en hoef je dus via de vereniging geen contributie voor het NTB-lidmaatschap te betalen). Blijf je in het jaar daarop lid van een triathlonclub, dan wordt het verenigingslidmaatschap primair (tenzij het voor 1 december wordt opgezegd) en vervalt het individuele lidmaatschap.

 

Voordelen van NTB-lidmaatschap 

Triatleten die lid zijn van de NTB, individueel of via een triathlonvereniging, hebben – als ze kiezen voor een atleten- of jeugdlicentie – geen extra kosten voor een daglicentie bij deelname aan NTB-wedstrijden. Triatleten die regelmatig aan wedstrijden meedoen, zijn dus nu nóg voordeliger uit als zij kiezen voor een (gratis) lidmaatschap aangevuld met een atleten- of jeugdlicentie. Let op: een wedstrijdlicentie is niet inbegrepen in het lidmaatschap.
Klik hier voor alle tarieven 

Wie lid is van de NTB én daarnaast een atletenlicentie heeft, kan dankzij regelingen met collegasportbonden meedoen aan wedstrijden van de KNZB, KNWU en Atletiekunie. Met de KNWU, de KNZB en de Atletiekunie zijn afspraken gemaakt over de (gedeeltelijke) onderlinge uitwisseling van licenties. De afspraken verschillen per bond en discipline. Klik hier voor meer informatie 

Heb je de smaak van het multisporten te pakken, dan opent het NTB lidmaatschap plus atletenlicentie bovendien ook de deuren voor deelname aan internationale kampioenschappen voor agegroupatleten. Klik hier voor meer informatie over deelname aan EK’s of WK’s

Leden van de NTB hebben automatisch een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering via de bond. Klik hier voor een overzicht en de voorwaarden

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer