Goud voor Brouwer, brons voor Dekker op EK crossduathlon

.

Na haar zilveren medaille op het WK crossduathlon voor junioren eerder dit jaar in Targu Mures, liep en fietste Kyra Brouwer vandaag naar het goud op het EK in Bilbao. Noor Dekker won brons in Roemenië en ging vandaag op herhaling door derde te worden in de race voor elite-vrouwen.

Kyra Brouwer vocht een duel uit met haar Spaanse rivale Isabel Navarro Garcia. Het tweetal bleef tijdens het eerste looponderdeel en op het zware en technische fietsparkoers dicht bij elkaar en begon kort achter elkaar aan het afsluitende looponderdeel. Brouwer had duidelijk meer energie over, bouwde haar voorsprong in drie kilometer uit naar drie minuten en pakte zo het goud.

Nederlandse Triathlon Bond

In het kampioenschap voor elitevrouwen ging de winst naar de Duitse Anna-Lena Theisen, die in alle onderdelen het snelste was. Dekker liep tijdens de afsluitende run in op de nummer twee, Morgane Riou uit Frankrijk, maar kwam uiteindelijk tien seconden te kort voor de tweede plek. Ann Schoot Uiterkamp, die net als Dekker op zaterdag ook deelnam aan de duathlon op de weg, eindigde als elfde.

Wouter Dijkshoorn was de beste Nederlander in de race voor elite-mannen. Hij eindigde iets meer dan zes minuten achter winnaar Sebastien Carabin als zevende. Daan Schouten werd elfde in de eliterace en Quirijn Waaijenberg eindigde in de gecombineerde wedstrijd als zesde bij de beloften.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Uitslagen EK Multisport
Lees volgend artikel

Leerzame races TeamNL atleten in Cagliari

Zaterdag stonden er vijf TeamNL triatleten aan de start tijdens de World Triathlon Championship Series (WTCS) op Sardinië. Maya Kingma (23e), Rachel Klamer (27e), Barbara de ... Lees meer