Goud en brons voor Spoelder op EK crosstriathlon

Top tien-noteringen voor crosstriatleten in Riva del Garda

Romy Spoelder heeft op het EK crosstriathlon in Riva del Garda een gouden medaille gewonnen bij de beloften. In de gecombineerde wedstrijd met de elite was ze goed voor brons.

Spoelder ging voortvarend van start in Riva. Ze kwam samen met de Tsjechische Aneta Grabmuller Soldati als eerste uit het Gardameer, kort daarachter gevolgd door Anna Zehnder uit Zwitserland en thuisfavoriete Marta Menditto. Op het zware en technische fietsparkoers nam de latere winnares Menditto afstand van de concurrentie. Spoelder kwam, nog steeds in het gezelschap van Grabmuller Soldati, als tweede van de fiets.

Tijdens het lopen kwam Zehnder nog voorbij, maar in de strijd om het brons wist Spoelder Grabmuller Soldati voor te blijven. Die positie leverde haar ook een gouden medaille op in de beloftencategorie. Willemijn Fuite viel met haar vierde plaats bij de beloften net buiten het podium.

Joep Staps was op de zevende plaats de beste Nederlander in de eliterace die werd gewonnen door de Italiaan Michele Bonacina. Lucas Goené finishte in de crosstriathlon als veertiende en was daarmee goed voor de vijfde plek bij de beloften. Quirijn Waaijenburg werd in zijn debuut bij de elite vijftiende. Hugo Jan Bosscher volgde daarachter als zesde belofte op de zestiende plek.

In de door Italië gedomineerde juniorenwedstrijd finishten Noël Sterk als achtste en Cas van Holland als twaalfde.

Mark Waaijenberg viel bij de agegroupers 60-64 met zijn vierde plaats net buiten het podium.

Nederlandse Triathlon Bond

Crossduathlon

Op vrijdag streden de duatleten om de Europese offroadtitels in Riva del Garda. Joep Staps eindigde in dit kampioenschap als zesde bij de elite. Patrick Jansen (foto) was overall de vijfde agegroupatleet en veroverde met ruime voorsprong het goud in de M55-59 categorie.

 

Crossduathlon
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer