Genomineerden sportverkiezingen bekend gemaakt

Unieke dubbele nominatie voor Jetze Plat

Genomineerden Sportverkiezingen bekend

ARNHEM – De genomineerden voor de Sportverkiezing van het Jaar 2017 zijn vandaag bekend gemaakt. Leden van de NTB hebben de afgelopen weken kandidaten voorgedragen en de bond heeft samen met een vakjury de genomineerden geselecteerd.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Sportverkiezing is een atleet in twee categorieën genomineerd. Paratriatleet Jetze Plat, die dit jaar de wereldtitel in Rotterdam en de Ironman op Hawaii op zijn naam schreef, is genomineerd voor de titel van Sportman én Paratriatleet van het Jaar. De overige kanshebbers in de categorie Sportman van het Jaar zijn: Bas Diederen, Evert Scheltinga en Jorik van Egdom.

Miriam van Reijen, Rachel Klamer, Sarissa de Vries en Yvonne van Vlerken zijn de geselecteerden in de categorie Sportvrouw van het Jaar 2017. Naast Jetze Plat zijn ook Geert Schipper en Margret IJdema kanshebber voor de titel Paratriatleet van het Jaar. In de categorie Talent van het jaar, waarin een atleet maar één keer gekozen kan worden, zijn Niek Heldoorn, Rani Škrabanja en Thomas Cremers de genomineerden. Els Visser, Rob Barel en Sione Jongstra tenslotte zijn de gegadigden voor de titel Agegrouper van het Jaar.

NTB-leden kunnen tot en met 9 november stemmen op hun favoriete sporters. De stemming van de leden telt voor 50 procent mee, de overige 50 procent wordt bepaald door de technische staf van de NTB. Tijdens het NTB-congres op 18 november op sportcentrum Papendal wordt bekend gemaakt wie zich Sportvrouw, Sportman, Talent, Paratriatleet en Agegrouper van het Jaar 2017 mogen noemen.

Klik hier voor de erelijsten van de genomineerden

Breng hier je stem uit

Nieuwsbrief

Een wekelijkse samenvatting van ons nieuws ontvangen?

Vanuit het NTB-bondsbureau wordt ongeveer 50 maal per jaar een algemene nieuwsbrief verstuurd. Vul je e-mailadres in en abonneer je op onze nieuwsbrief! Afmelden kan op elk gewenst moment door op de link onder een nieuwsbrief te klikken.

Er is iets verkeerd gegaan, probeer het nogmaals.
Nederlandse Triathlon Bond

Bedankt voor de aanmelding!

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer