Geert Schipper snelste op NK paratriathlon

Mix van wereldtoppers en nieuwkomers in Roermond

Roermond was zondag voor de derde keer het decor voor het NK paratriathlon. Geert Schipper kwam overall als eerste over de finishlijn.

In Roermond kwam een mix van ervaren atleten en nieuwkomers aan de start. Zoals verwacht domineerde de nationale selectie van Bas de Bruin het podium. Geert Schipper was de eerste die de finishlijn passeerde en nam zo ook de gouden medaille in de rolstoelklasse naar huis. Brendan Bischoff finishte als tweede en de nieuwkomers Tijn van Lange-Verhoek en Terry Koper waren daar achter goed voor de derde en vierde plek.

Sander Koomen (met guide Daaf Plomp) finishte achter Schipper als tweede overall en was zo goed voor de nationale titel in de PTVI-klasse. Roel Scheij finishte in deze klasse als tweede en Jos Lavrijsen als derde.

Maurits Morsink was in Roermond het sterkste in de PTS2-klasse. De 16-jarige Raf Bouwman, terug na een tijdje uit de roulatie te zijn geweest, finishte achter Morsink als tweede. Nico van der Burgt won de gouden medaille in de PTS3-klasse, waarin 400 meter loper Flip Breuer (tweede) zijn triathlondebuut maakte.

De in Sittard woonachtige Tetsuki Kaji uit Japan zorgde voor een internationaal tintje in Roermond. Hij won in de PTS5-categorie waarin hij oud-selectielid Maarten Peters versloeg. Peters was uiteraard wel goed voor de gouden NK-medaille.

Nederlandse titels waren er verder voor Margret IJdema (PTWC), Ingrid de Oude (PTS5), Kaj van Diemen (PTS4), Sanne Koopman (PTS3) en Loes Bloo (PTVI). In de open categorie, waarin adaptive triathletes mee konden doen, waren er geen officiële titels te verdienen. Deze categorie werd gewonnen door Jolein Boom. Lenneke van der Zanden eindigde als tweede.

Bondscoach Bas de Bruin kijkt terug op een geslaagde dag. “Het was mooi om weer een aantal nieuwe namen te zien hier in Roermond. Hopelijk hebben zij de smaak van het triathlonnen te pakken gekregen en misschien kunnen zij in de toekomst voor successen gaan zorgen.”

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer