Geen medailles op WK Cross El Anillo

Verregende Europese clubkampioenschappen in Alhandra

Wouter Dijkshoorn op het WK crosstriathlon. Foto: World Triathlon Media/Ben Lumley

WK El Anillo -Extremadura

Het WK crosstriathlon in El Anillo – Extremadura heeft voor de Nederlandse ploeg geen medaille opgeleverd. Op een vlak en snel parcours in modderige omstandigheden kwamen de Nederlanders niet in de buurt van de topklasseringen. Wouter Dijkshoorn eindigde op plek 15 als best geklasseerde landgenoot, voor Hugo Jan Bosscher op plek 26 en Lucas Goené op plek 27. Bosscher en Goené werden daarmee respectievelijk negende en tiende in de categorie U23. Diede Diederiks kon haar Europese podiumplek geen vervolg geven Diederiks eindigde als zevende. Maaike Telkamp werd negende en Romy Spoelder tiende. Telkamp en Spoelder werden daarmee respectievelijk vierde en vijfde in de categorie U23. Bij de vrouwen junioren eindigde Willemijn Fuite als vierde.

In dezelfde plaats vond ook het WK aquathlon plaats. Roel Kwaaitaal finishte daar op plek 18. Sam Kraaijeveld eindigde op plek 21 en werd zesde U23. Maaike Vooren en Suzanne Brummel eindigden op plek 16 en 18 bij de vrouwen.

Ralph van Dijk was de enige Nederlandse agegroupdeelnemer in El Anillo. Op de crosstriathlon eindigde hij als 12e in de categorie M45-49.

Uitslagen WK crosstriathlon Uitslagen WK aquathlon
Diede Diederiks op het WK crosstriathlon. Foto: World Triathlon Media/Ben Lumley

EK clubteams en WC paratriathlon Alhandra

In de Portugese plaats Alhandra, boven Lissabon, kwamen dit weekend paratriatleten in actie tijdens een Worldcup en het Europees clubkampioenschap voor teams stond op de agenda. Ook hier werden de deelnemende Nederlanders getrakteerd op kletsnatte omstandigheden.

Brendan Bischoff behaalde in de categorie PTWC plek zes tijdens de Worldcup paratriathlon. Sander Koomen finishte met zijn guide in de categorie PTVI op plek zeven. Het EK mixed teamrelay leverde geen successen op voor de deelnemende Nederlandse teams. ZSC Oceanus uit Aalsmeer, met Elianne Huitema, Ian Pennekamp, Kim Groeneveld en Davy Heijsteeg eindigde op plek 12. Jorik van Egdom kwam uit voor Triathlonteam Potsdam (GER) en eindigde daarmee als vierde. Bij de junioren werd de ploeg van TVA Almere gediskwalificeerd na het niet uitzitten van een penalty.