Functie technisch directeur voorlopig intern ingevuld

Continuïteit in trajecten richting Olympische Spelen en Paralympische Spelen Parijs ’24

Na het vertrek van technisch directeur Henry Bonnes heeft de NTB besloten om, vanwege het behoud van de continuïteit in de trajecten richting Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Parijs ’24, de functie van technisch directeur voorlopig intern in te vullen. De manier waarop de functie, de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden van een technisch directeur zullen worden ingevuld, wordt meegenomen in de planvorming van het topsportbeleid (2025-2028).

Marcel Wouda en Bas de Bruin gaan fungeren als hoofdcoach(es), Marcel ten Wolde heeft de functie van topsportcoördinator en algemeen directeur Thorwald Veneberg krijgt de sporttechnische eindverantwoordelijkheid. Selectiebeslissingen zullen worden gemaakt door middel van een technische commissie met daarin de hoofdcoach, de topsportcoördinator en de algemeen directeur.

De taakverdeling is daarin als volgt:

Marcel Wouda: dagelijkse trainingen NTC, coaching wedstrijden, sporttechnische logistieke planning OS, aanspreekpunt sporttechnische zaken topsport (olympisch), communicatie uitkomst selectiecommissie met sporters.

Bas de Bruin: dagelijkse trainingen NTC, coaching wedstrijden, sporttechnische logistieke planning Paralympische Spelen, aanspreekpunt sporttechnische zaken topsport (paralympisch), communicatie uitkomst selectiecommissie met sporters.

Marcel ten Wolde: talentherkenning en -ontwikkeling (coaching wedstrijden en training Talenten Identificatieprogramma), coördinatie NOC*NSF (selectie)statussen, opstellen formele documenten zowel voor sporters als NOCNSF, coördinatie richting World Triathlon met betrekking tot topsport, contactpersoon antidoping Nederland en World Triathlon, contactpersoon coördinatie Olympische en Paralympische Spelen NOCNSF.

Thorwald Veneberg: overleg met atletencommissie, overleg met individuele atleten over faciliteiten en financiën en overleg met NOCNSF m.b.t. Topsportplan 2024+.

“Deze constructie lijkt op dit moment het meest ideaal voor de bond en voor de atleten”, geeft Thorwald Veneberg aan. “We zitten nu vijf maanden voor de Olympische Spelen en na overleg met de atletencommissie denken we dat het voor atleten het beste is om hun voorbereiding op de Spelen af te maken met vertrouwde personen.”

Naast de olympische- en paralympische programma’s blijven bij de NTB Rik van Trigt en Armand van der Smissen verantwoordelijk voor respectievelijk de lange afstand triathlon en de multisportdisciplines.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer