Finale Jeugd- & juniorencircuit in Zwolle

Volop strijd verwacht om podiumplaatsen

De FysioZwolle Triathlon is zaterdag gastheer van de finalewedstrijd van het Forte Jeugd- en juniorencircuit. Drie van de vier individuele winnaars zijn al bekend, maar er wordt in Zwolle nog volop strijd verwacht om de overige podiumplaatsen.

De meeste spanning is er bij de jongens junioren waar Olaf-Jan Bosscher weliswaar aan de leiding gaat, maar waar Niels van Lanen nog maar vier wedstrijden heeft gedaan. Van Lanen lijkt de grootste kanshebber, maar moet in Zwolle wel voorin eindigen om Bosscher voorbij te gaan. Achter dit tweetal is er nog een spannende strijd om de derde plaats.  Bij de meisjes junioren is  Robin Dreyling niet meer te achterhalen door Kim van ’t Verlaat die tweede staat in de tussenstand. Luna de Bruin kan met winst nog op gelijke hoogte komen met Kim.

Zowel bij de meisjes als de jongens jeugd zijn de winnaars van het circuit al bekend. Selina Franken is  goed voor de overwinning in de eindstand bij de meisjes. Aniek Mars staat tweede en Merel Veltman neemt de derde plek in. Hun volgorde van finishen zaterdag lijkt bepalend te gaan worden voor de eindstand. Bij de jongens is Mauro Dieters niet meer te achterhalen. Hugo Overmeen en Jasper Morssink strijden in Zwolle om de tweede plaats.

Ook het verenigingsklassement wordt zaterdag in Zwolle opgemaakt. Hierin is TV Almere inmiddels zeker van de winst.  Voor de overige podiumplaatsen is het nog wel spannend, met TVS ’90, Trican en ZSC Oceanus die heel dicht bij elkaar staan in het tussenklassement.

 Klik hier voor de tussenstanden

Klik hier voor de tussenstand in het verenigingsklassement

 

 

 

 

 

 

 

Ook het verenigingsklassement wordt zaterdag in Zwolle opgemaakt.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer