Eredivisieseizoen eindigt met finale in Roermond

Kijani en Trimates met ruime voorsprong op één

De Eredivisie Triathlon 2023 komt zaterdag tot een einde met de finalewedstrijd in Roermond. Samen met de andere divisies wordt het seizoen afgesloten met een team-relay en ’s avonds vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de Teamcompetities BBQ. In het eredivisieklassement staan Kijani en Trimates met voorsprong bovenaan, maar daarachter ligt alles dicht bij elkaar. Een spannende dag dus voor veel teams!

Kijani bovenaan bij de vrouwen

Met drie keer winst (van de vier wedstrijden) is Kijani dit seizoen het best presterende team geweest. Met drie punten voorsprong op de nummer twee (Hellas) en drie (TV Almere) zouden ze deze koppositie – zonder pech op de wedstrijddag – niet meer uit handen hoeven geven. Met het gelijke puntenaantal van Hellas en TV Almere wordt dit weekend de volgorde op het podium bepaald. Op plek vier staat TVS’90, op de hielen gezeten door EDOsports op de vijfde plek.

Kijani bovenaan bij de vrouwen

Trimates kan opnieuw landstitel pakken in Roermond

Twee jaar geleden wisten de mannen van Trimates de landstitel te winnen in Roermond. Dit jaar kunnen ze dat opnieuw gaan doen. Met vier punten voorsprong op VZC Veenendaal, de nummer twee in het klassement, lijkt het team uit Utrecht stevig in de schoenen te staan. 050media Triteam Groningen staat ook met ruime voorsprong op de nummer vier op het podium. Kan Triteam Groningen nog voor een verrassing zorgen en het VZC Veenendaal moeilijk maken? Voor de nummers vijf tot en met acht is de wedstrijd in Roermond belangrijk vanwege de vrijwel gelijke puntenaantallen. Het kan nog alle kanten op!

Trimates kan opnieuw landstitel pakken in Roermond

Het belooft een feestelijke afsluiting te worden in Roermond met de eerste Teamcompetities BBQ op het programma. Voor meer informatie over de wedstrijden, klik dan hier.  

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer