Eredivisie zondag na zomerstop vervolgd in Leiderdorp

TV Almere en VZC Veenendaal verdedigen leidende posities

Na een zomerstop wordt zondag de Eredivisie Triathlon vervolgd in Leiderdorp. Met nog drie wedstrijden te gaan – naast Leiderdorp ook Klazienaveen en Nijmegen – gaan TV Almere en VZC Veenendaal voorlopig aan de leiding in het tussenklassement.

TV Almere voert bij de vrouwen het klassement aan, maar dat is geen zekerheid voor een derde winst tijdens de sprinttriathlon in Leiderdorp. Silke de Wolde was de eerste twee wedstrijden van belang voor de Almeerse ploeg, maar zij deed donderdag mee aan het WK aquathlon en zal de wedstrijd in Leiderdorp aan haar voorbij laten gaan. Merel Veltman zal haar vervangen en maakt daarmee haar debuut in de Eredivsie. Daarachter zullen Kijani, EDO Sports Maastricht en Hellas Utrecht gebrand zijn om in het tussenklassement dichterbij het podium te komen.

Waar landskampioen Trimates Utrecht vorig jaar zonder zorgen als klassementsleider richting Leiderdorp vertrok, heeft het team het dit seizoen niet makkelijk. VZC Veenendaal en TV Dordrecht staan ruim bovenaan met twee en vier punten. Daarachter kan nog van alles gebeuren met zes teams binnen slechts vier punten. De meeste ploegen lijken ondanks de vakantietijd sterke teams aan de start te kunnen brengen. Met een groot aantal kanshebbers voor de individuele winst kan er een flinke strijd verwacht worden in Leiderdorp.

Jorik van Egdom, Victor Goené, Donald Hillebregt, Mitch Kolkman en Gjalt Panjer zijn atleten waar rekening mee gehouden moet worden en ook de junioren Hidde Mollee en Niels van Lanen zullen proberen een gooi te doen naar een podiumplek. Net als de Belg Joran Driesen die in Rotterdam – de tweede eredivisiewedstrijd dit seizoen – al naar zilver liep.

De wedstrijden van de eredivisie zullen zondag 21 augustus plaatsvinden. De vrouwen gaan om 13:45uur van start. De mannen volgen daarna om 15.00uur.

Klik hier voor de startlijsten en de tussenstanden

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer