Eerste online congres goed ontvangen 

Terugblik op 15e NTB congres

Met een 7.3 als voorlopig rapportcijfer werd het vijftiende NTB-congres goed ontvangen bij de bijna 100 deelnemers, afgelopen zaterdag. Vanwege de coronamaatregelen was een bijeenkomst op Papendal, zoals de laatste jaren gebruikelijk was, niet mogelijk. Het programma werd daarop online en in verkorte vorm aangeboden, maar wel met de gebruikelijke centrale inleidingen, momenten om bij te praten en decentrale workshops. Er werd afgesloten met een virtueel sportmoment, waarbij de deelnemers met elkaar in Zwift een fietsrit konden maken.

Voorzitter Wim van Oijen sprak van een jaar met veel onzekerheid, waarin gezocht moest worden naar alternatieve manieren om de gemeenschap te kunnen blijven binden en boeien en tegelijkertijd de moeizame financiële situatie beheersbaar te houden. Hij dankte eenieder voor de drive om met elkaar maximale inzet voor de sport te blijven tonen. “Ik ben trots op de loyaliteit die ik onder de leden heb gezien en de manier waarop de medewerkers van ons bondsbureau elkaar vastgepakt hebben en als een team de nieuwe situatie het hoofd hebben geboden.”

In tegenstelling tot eerdere edities werden er geen sporters van het jaar verkozen en ook de presentatie van wedstrijdkalenders voor 2021 was niet gekoppeld aan het congres. De organisatie van de Teamcompetities Triathlon heeft intussen de plannen voor komend seizoen gepubliceerd en de inschrijving geopend. Daarmee zijn meteen ook twee NK’s voor 2021 bekend: het NK sprint op 5 juni in Nijmegen en het NK standaardafstand op 10 juli in Rotterdam. De kalenders van het Jeugd- en Juniorencircuit en de overige NK’s zijn nog in ontwikkeling en worden medio december verwacht.

Het 15e NTB congres werd afgesloten met een virtuele fietsrit in 'Zwift'
Het 15e NTB congres werd afgesloten met een virtuele fietsrit in 'Zwift'
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer