Voorbeschouwing NK crossduathlon

Duatleten strijden om crosstitels in Austerlitz

Duatleten strijden om crosstitels

De Pyramide van Austerlitz vormt zaterdag het decor voor het Nederlands kampioenschap crossduathlon. De Pyramide, een erfenis van Napoleon, staat op één van de hoogste punten van de Utrechtse heuvelrug en de deelnemers staat dan ook een uitdagend parcours te wachten.

Frank Schotman en Maud Golsteyn hebben extra lang kunnen genieten van hun Nederlandse crosstitels. Zij werden in november 2016 kampioen in Valkenburg, vorig jaar stond het NK duathlon niet op de kalender. Schotman ontbreekt vooralsnog op de deelnemerslijst en het is afwachten of Maud Golsteyn tussen de XTERRA triathlons in Malta en Griekenland nog een tussenstop in Woudenberg maakt.

Ruim honderd atleten hebben zich ingeschreven voor de mannenrace en de startserie zit daarmee helemaal vol. Het wordt spannend om te zien of oud-kampioen Arie de Jong, in februari nog winnaar van de crossduathlon in Waalwijk – zich jongere atleten als Juul van der Kruijs, Nick van Tol en Joep Staps van het lijf kan houden. Christiaan Solleveld, Hendrik Venema en wellicht superveteraan Rob Barel kunnen in Woudenberg ook tot kanshebbers voor een podiumplek gerekend worden.

Titelverdedigster Maud Golsteyn staat wel op de startlijst, maar het is dus de vraag of zij mee zal doen aan het NK. Zonder Golsteyn is Linda van Vliet de grote favoriet. De nationaal kampioene crosstriathlon zal op het zware parcours in Woudenberg ongetwijfeld goed uit de voeten kunnen. Crossspecialisten Silvia Brouwer en Ingrid van Lubek zijn eveneens podiumfavorieten en misschien kunnen Danne Boterenbrood en Anne Zijderveld voor een verrassing zorgen.

De NK-race voor mannen start om 10.45 uur, de vrouwen starten vijf minuten later. Naast het NK voor elite, wordt er in Woudenberg ook door de masters en de jeugd en junioren gestreden om de Nederlandse titel. De Pyramide Duathlon vormt tevens de aftrap voor het Jeugd- en Juniorencircuit 2018.

Meer informatie: Website organisatie

Het laatste NK crossduathlon vond eind 2016 plaats in Valkenburg
Het laatste NK crossduathlon vond eind 2016 plaats in Valkenburg
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer