Duathlontitels voor De Groot en Kootstra

Ook agegrouptitels verdeeld in Borne

Daan de Groot en Aline Kootstra hebben zaterdag in Borne de Nederlandse duathlontitels veroverd. De Groot dankte zijn overwinning vooral aan zijn sterke fietsonderdeel, terwijl de uit de atletiek afkomstige Kootstra tijdens het lopen de basis voor haar titel legde.

Het was vooraf al een beetje de verwachting dat de strijd zou gaan tussen De Groot en Thomas Cremers. Het was Cremers die het voortouw nam en na 6,8 kilometer lopen als eerste terugkeerde in de wisselzone, vijftien seconden later gevolgd door Milan van der Meer en De Groot.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Tijdens het 30 kilometer lange fietsonderdeel maakte De Groot het verschil. Hij was op de fiets een minuut en zestien seconden sneller dan Cremers die de tweede fietstijd realiseerde. In de afsluitende 4,9 km lopen, kwam de voorsprong van De Groot niet meer in gevaar. Cremers was achter De Groot goed voor het zilver, terwijl Valentin van Wersch naar het brons liep.

De Groot is in voorbereiding op het WK Powerman in Zofingen volgende week, maar zag het NK wel als een doel op zich. “Het was een mooie laatste test richting Zofingen en mijn fietsbenen zijn er in ieder geval goed doorheen gekomen”, vertelde hij na afloop.

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de vrouwen was Aline Kootstra oppermachtig. Zij nam in het eerste looponderdeel meteen een voorsprong op de rest van het veld. Saskia van Vugt en Sophie van der Most wisselden, ruim een minuut achter Kootstra, als tweede en derde naar het fietsen. Van der Most maakte op de fiets nog wel een halve minuut goed, maar ook in het tweede looponderdeel was Kootstra niet bij te benen. Van der Most liep achter haar naar het zilver en het brons was voor Van Vugt.

Agegroup Kampioenschap

Ook de agegroupatleten streden in Borne om de nationale titels. Dit zijn de kampioenen:

Belin van Mensvoort (24-), Aline Kootstra (25-29), Saskia Heijnen (30-34), Jony Heerink (35-39), Saskia van Vugt (40-44), Sjhadré Olij (45-49), Elise Kool (50-54), Hilly Panjer (55-59), Joek de Hoog (65-69). Valentin van Wersch (24-), Thomas Cremers (25-29), Daan de Groot (30-34), Jelle Wijnja (35-39), Guus Reurink (40-44), Toine Groot (45-49), Marcel Alma (50-54), Theo Fuhler (55-59), Ruud van Herp (60-64), Leo van Egmond (65-69), Tom Berkouwer (70-74), Bert Streumer (75-79).

Nederlandse Triathlon Bond
UITSLAG VROUWEN UITSLAG MANNEN
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer