Duathlontitels op het spel in Borne

Open strijd verwacht tijdens NK / AGK over standaardafstand

Ruim tweehonderd duatleten komen zaterdag in actie tijdens het NK en AGK duathlon over de standaard afstand in Borne. Voor zowel de elite- als agegroupatleten staan er in Overijssel de nationale titels op het spel.

Er wordt in Borne al meer dan dertig jaar een duathlon georganiseerd, maar het is voor de eerste keer dat atleten in het Overijsselse gemeente kunnen strijden om de rood-wit-blauwe kampioenstruien. Multisportcoördinator Armand van der Smissen verwacht zowel bij de mannen als de vrouwen een open wedstrijd. “We hebben niet alle toppers hier aan de start, maar daardoor kan het wel een interessant kampioenschap gaan worden”, vertelt Van der Smissen die zelf meedoet aan het agegroupkampioenschap (AGK) in Borne.

Daan de Groot en Thomas Cremers lijken bij de mannen  op papier de beste kansen te hebben voor de titel. De Groot was in 2022 de sterkste op het NK over de standaard afstand in Almere, terwijl Thomas Cremers dit seizoen indruk maakte met zijn derde plek, en snelste looptijd, op het NK triathlon in Rotterdam. Beide atleten zijn in voorbereiding op een wedstrijd over de lange afstand, de Powerman Zofingen (De Groot) en de Ironman 70.3 in Poznan (Cremers) in het eerste weekend van september, dus met de vorm moet het goed zitten.

Mogelijke kanshebbers voor het podium bij de mannen lijken verder Valentin van Wersch, Pim Bakker, Koen van Dijk, Koen Wiggers en de atleten Rik Pfaffen en Marco Otten. Wesly Mols maakt, na vier jaar lang uit de roulatie te zijn geweest vanwege een loopblessure, zijn rentree op een Nederlands kampioenschap.

Bij de vrouwen ontbreekt titelverdedigster Karin Nieuwenhuijsen op de startlijst. Zij is nog niet fit genoeg na een loopblessure en meldde zich deze week af voor de titelstrijd in Borne. Wel van de partij is Sophie van der Most, die na een tijdje wat minder actief te zijn geweest in de wedstrijden, misschien wel weer mee kan doen om de podiumplaatsen. Ook Jony Heerink, dit seizoen op dreef in de eredivisie voor Hellas, kan wel eens hoge ogen gaan gooien

Bij de favorieten voor het podium horen verder mogelijk atlete Aline Kootstra, Monique Verschuure, wereldkampioene in haar agegroup op het WK duathlon op Ibiza dit jaar, en Saskia van Vugt.

De mannen starten zaterdag in Borne om 15.00 uur en de vrouwen om 15.03 uur.

 

Nederlandse Triathlon Bond
STARTLIJSTEN Website organisatie
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer