Dennis Looze regiocoördinator Platform Limburg Triathlon

Breedtesport, communicatie en evenementen

Dennis Looze vervult tot en met het einde van het jaar de rol van regiocoördinator van het Platform Limburg Triathlon. Zijn taken voor Platform Limburg Triathlon vallen onder breedtesport, communicatie en evenementen en hij zal zich zestien uur per week gaan inzetten voor de plannen en doelen van het platform. Dit doet hij in afstemming met de algemeen coördinator vanuit de triathlonbond, Janneke Smalbroek.

Looze (links op de foto) is meervoudig Nederlands kampioen op de standaard- en middenafstand, deed in 2000 mee aan de Olympische Spelen in Sydney en had tot 2014, samen met zijn vrouw Tracy, een eigen triathlonkledingmerk.

Tussen 2018 en 2020 was Looze voor de NTB werkzaam als talentcoach en coördinator van het RTC in Flevoland-Almere. Na zijn periode in Almere was hij woonachtig in Spanje, maar sinds kort woont hij in België, dicht bij de grens met Limburg. “Een stukje talentherkenning, -ontwikkeling en topsport maakt zijdelings deel uit van mijn takenpakket, maar de sport als geheel heeft zeker voor nu prioriteit. Ik ga in ieder geval mijn best doen om alle partijen te verbinden en de sport sterker te maken.”

Platform Limburg Triathlon wil zoveel mogelijk Limburgers laten genieten van de triathlonsport. Dit doet zij – gecoördineerd vanuit de Nederlandse Triathlon Bond – met alle bij de sport betrokken partijen.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer