Dennis Looze nieuwe talentcoach Flevoland

Assendelfter aan de slag bij RTC Flevoland - Almere

Dennis Looze aangesteld als talentcoach Flevoland - Almere

 

De Nederlandse Triathlon Bond heeft Dennis Looze aangesteld als de nieuwe talentcoach voor het RTC Flevoland – Almere. De 45-jarige Assendelfter wordt daarmee met ingang van 1 april de opvolger van de huidige talentcoach Merijn Schuurman. Looze is een bekende naam in de triathlonwereld. Na een internationale topsportcarrière met onder meer deelname aan de eerste olympische triathlon in Sydney (2000) en meerdere nationale en internationale successen, legt hij zich de laatste jaren toe op het trainersvak. Looze heeft zijn trainerservaring en licentie in zowel Nederland als Australië en wordt op basis daarvan in staat geacht de beloftevolle atleten in Almere te begeleiden richting het niveau van internationaal racen en de doorstroom naar het nationaal topsportcentrum (NTC).

Naast het uitvoering geven aan het NTB talentontwikkelprogramma triathlon en de daarmee rechtstreeks in verbinding staande sporttechnische activiteiten op het RTC in Almere levert de talentcoach ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugdtriathlonsport in Flevoland en Almere en – samen met de combinatiefunctionaris triathlon sportstimulering, Angelique van Tilburg – ook binnen de vereniging TVAlmere.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer