De kracht van community

Thorwald Veneberg: 'Door samen te werken en ervaringen te delen, kunnen we de sport verder brengen'

De afgelopen maanden hebben wij een deel van onze leden (inclusief verenigingen en organisatoren) gevraagd naar de mogelijke meerwaarde van de NTB voor de komende jaren. De centrale vraag was: waar hebben jullie behoefte aan om een volgende stap in jullie ontwikkeling te kunnen maken en hoe kan de NTB daarbij van waarde zijn?

Op basis van de antwoorden komen we tot de volgende inzichten.

Nederlandse Triathlon Bond

De kracht van de combiduursport ligt in de community en daarin spelen organisatoren en verenigingen een cruciale rol. Zij vormen de ruggengraat van de sport, de kern van de community en de motor achter de ambities van de bond. Om de sport naar een hoger niveau te tillen, is een strategische samenwerking en duidelijke regie gewenst. Het verbinden van atleten, organisatoren en verenigingen zorgt voor een dynamisch en ondersteunend netwerk. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen elkaar weet te vinden en dat kennis en informatie breed beschikbaar zijn. Door samen te werken en ervaringen te delen, kunnen we de sport verder brengen en de beleving voor iedereen versterken.

Daarnaast heeft de bond mogelijkheid om een proactieve rol te spelen door de regie te voeren op de koers van de sport. Dit betekent dat we niet alleen reageren op ontwikkelingen, maar ook vooruitdenken en innoveren. Door een overkoepelende communicatie- en PR-strategie te hanteren, kunnen we de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van de verschillende disciplines vergroten. Welke elementen spreken potentiële atleten aan? Hoe kunnen we drempels wegnemen? Deze vragen moeten centraal staan in onze aanpak.

Veel organisatoren en verenigingen hebben aangegeven dat ze de samenwerking met de NTB waarderen en dat ze ook behoefte hebben aan professionele, heldere en flexibele ondersteuning. Het is essentieel dat de bond hen bijstaat met de juiste tools en kennis. Dit vraagt om een servicegerichte benadering: hoe kunnen we helpen? Wat hebben jullie nodig? Door deze dialoog open te houden, kunnen we gezamenlijke doelen efficiënter en effectiever bereiken.

Tenslotte zal het ontwikkelen van ledenprofielen waardevolle inzichten bieden om atleten beter te vinden, binnen te halen en te bedienen. Ook voor verenigingen en organisatoren. Door deze gegevens te benutten en te delen, kunnen we samen gerichte en gepersonaliseerde benaderingen ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van zowel beginnende als ervaren triatleten. Anders gezegd, samen kunnen we een naadloze en inspirerende klantreis creëren voor iedere combi duuratleet.

Concluderend, de ontwikkeling van de combi duursport is gebaat bij samenwerking, innovatie en een sterke regie vanuit de bond. Door ledenprofielen effectief te benutten, een proactieve koers te varen, professionele ondersteuning te bieden en de community te verbinden, kunnen we de ambities van de sport waarmaken. De komende maanden gaan we deze inzichten verwerken in onze plannen om er gericht mee aan de slag te gaan. Laten we samen werken aan een inspirerende en inclusieve toekomst voor onze mooi combi duursport!

Thorwald Veneberg

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer