De Koning dertiende in WK-race Quarteira

Robin Dreyling legt beslag op veertiende plek

Barbara de Koning is op het WK voor junioren in het Portugese Quarteira als dertiende geëindigd. Robin Dreyling legde kort daarachter beslag op de veertiende plek.

Barbara de Koning startte voortvarend met de vijfde zwemtijd en kwam op de fiets in een kopgroepje van zeven terecht. Robin Dreyling kwam als achtste uit het water, maar kon na een mindere wissel net niet aanhaken bij de eerste groep. Samen met Sonja de Koning wist ze echter in de achtervolgende groep, in de tweede ronde, aan te sluiten bij de leiders.

Nederlandse Triathlon Bond

Een omvangrijke groep van 26 atletes begon daardoor aan het afsluitende looponderdeel. De Duitse Julie Behrens nam na een snelle wissel de leiding tijdens het lopen, om die vervolgens niet meer af te staan. Het podium, met Tilda Månsson uit Zweden op plek twee en María Casals Mojica op drie, was identiek aan het EK eerder dit jaar in Kitzbühel.

Barbara de Koning eindigde op de dertiende plaats als eerste Nederlandse, gevolgd door Robin Dreyling op plek veertien. Sonja de Koning finishte als twintigste. Luna de Bruin had last van hyperventilatie en eindigde daardoor in de achterhoede.

“Het was een mooi WK en we kijken ook bij de meisjes terug op een goede wedstrijd”, aldus coach Marcel ten Wolde. “Ze hebben allemaal gestreden voor wat ze waard zijn.”

Foto’s: Saskia Pennekamp

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer