De Groot en Driever Nederlandse troeven op WK Powerman

Twee Nederlandse agegroupers in kampioenschap Zofingen

Daan de Groot en Wout Driever vertegenwoordigen zondag ons land tijdens het WK Powerman in Zofingen (10km lopen, 150km fietsen en 30km lopen).

Het wereldkampioenschap Powerman is voor de duatleten van de lange adem. Daan de Groot (foto) werd in 2019 al eens derde (2019) en vierde (2021) en leek ook in 2022 op weg naar een topklassering. De Groot werd echter gediskwalificeerd nadat hij een tijdstraf, wegens stayeren, na een misverstand niet direct in dezelfde ronde uitzat.

Dat het met de vorm van De Groot ook dit jaar weer goed zit, bleek afgelopen weekend toen hij zijn Nederlandse duathlontitel in Borne prolongeerde. “Het NK was een doel op zich, maar het was ook meteen een mooie laatste test voor het WK. Mijn fietsbenen hebben die test in ieder geval goed doorstaan”, blikt De Groot terug op de titelstrijd in Borne waar hij op de fiets het verschil maakte.

De Fransman Matthieu Bourgeois is naar Zwitserland gereisd om zijn Powerman-titel te verdedigen en ook de Slowaak Ondrej Kubo, de Deen Simon Hansen en de Belg Seppe Odijn zijn kanshebbers voor het podium. De Groot komt zonder grote verwachtingen aan het aan de start. “Ik trek mijn eigen plan en welk resultaat daar uitrolt, is afwachten. Het kan alles worden tussen plek drie en tien, voor de twee hoogste plekken kom ik denk ik wat te kort.”

Wout Driever, net als De Groot woonachtig in Zwitserland, eindigde vorig jaar bij zijn debuut in Zofingen als zevende.

Er komen in de elitewedstrijden geen Nederlandse vrouwen aan de start. Monique Verschuure en Werner Kranenburg komen in actie in het kampioenschap bij de agegroupatleten.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer