Crosstriatleten- en duatleten maken zich op voor WK Multisport

6-12 juni in Targu Mures (Roemenië)

De dierentuin van Targu Mures (Roemenië) vormt van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni de achtergrond voor het WK Multisport. Nederland komt met in totaal negentien atleten aan de start in Transsylvanië.

De crossduatleten bijten het spits af op maandag. Zij krijgen, net als de triatleten een paar dagen later, een fietsparkoers rond de dierentuin voorgeschoteld met lange en minder lange, maar steile klimmen en enkele technische passages. Dit gecombineerd met de voorspelde hoge temperaturen kan wel eens voor een ware slijtageslag gaan zorgen.

Wouter Dijkshoorn (foto), Joep Staps en Noor Dekker komen maandag in actie bij de elite. Timo Feenstra, Quirijn Waaijenberg en Willemijn Fuite starten bij de beloften (U23) en Tamar Veltman en Kyra Brouwer vertegenwoordigen Nederland bij de junioren.

Twee dagen later staat in Targu Mures de crosstriathlon op het programma. Joep Staps, Koen de Leeuw en Wouter Dijkshoorn zijn de Nederlandse deelnemers bij de elite. Quirijn Waaijenberg, Timo Feenstra, Willemijn Fuite en Romy Spoelder starten in de U23 categorie en Kai van den Brink en Tamar Veltman zijn de junioren die in actie komen in de crosstriathlon.

De duatleten komen vanaf vrijdag in actie. In totaal staan acht Nederlanders staan op de deelnemerslijst voor het WK over de standaard afstand (sprintafstand voor junioren). Daan de Groot, Thomas Cremers, Jeroen Bakker, Ann Schoot Uiterkamp en Karin Nieuwenhuijsen gaan proberen hoge klasseringen te halen bij de elite. Valentin van Wersch is de enige Nederlander bij de beloften en Mischa Hermans en Mats Keulstra starten bij de junioren.

Zondag 12 juni sluiten de duatleten het Multisport Festival af met de 2 x 2 mixed teamrelay.

Alle startlijsten
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer