Criteria bekend voor EK MTR in Banyoles (SPA)

Kwalificatiewedstrijd voor clubs in Rotterdam

De Mixed Team Relay (MTR) op zondag 26 juni bij TRI ROTTERDAM is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor het EK MTR voor clubteams, dat op 27 en 28 augustus plaatsvindt in het Spaanse Banyoles. De beste twee clubteams in respectievelijk de senioren- en juniorenrace in Rotterdam plaatsen zich voor dit EK. Alle criteria voor deelname zijn hier te downloaden.

De Mixed Team Relay staat sinds de Olympische Spelen van Tokio op het olympische programma en is sinds enkele jaren een niet meer weg te denken wedstrijdvariant binnen de triathlonsport. In een MTR leggen teams van twee mannen en twee vrouwen in estafettevorm een ultrakorte triathlon af, sinds dit jaar in de volgorde man – vrouw – man – vrouw. De afstanden in Rotterdam zijn 300 meter zwemmen – 5,3 km. fietsen – 1,5 km. hardlopen.

Ook voor gelegenheidsteams

De MTR in Rotterdam maakt deel uit van het programma rondom het NKnl, waarbij – naast het NK standaard op zaterdag 25 juni – van 24-26 juni in Rotterdam ook NK’s boksen, gymnastiek, zwemmen en judo op het programma staan.

EK-kwalificatie is alleen mogelijk voor teams die bestaan uit leden van dezelfde vereniging, maar deelname aan de Mixed Team Relay in Rotterdam staat ook open voor gelegenheidsteams. Teams van elk niveau – ook als die niet volledig uit leden van dezelfde vereniging bestaan – worden opgeroepen om in te schrijven en de strijd om de dagprijzen aan te gaan.

Voor jeugd en juniorenteams (12-19 jaar) is de race in Rotterdam tevens de vierde wedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit, waarmee punten te verdienen zijn voor het verenigingsklassement.

Inschrijving voor jeugd- en juniorenteams kan hier

Inschrijving voor seniorenteams (16+) kan hier

Ook voor gelegenheidsteams
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer