Cremers en Schoot-Uiterkamp beste Nederlanders tijdens EK duathlon

Duathlon onderdeel van EK multisport in Spanje

Bilbao is deze twee weken het strijdtoneel voor de Europese Kampioenschappen multisport. Dit weekend vond de duathlon op de weg plaats over de sprintafstand (5km lopen, 20km fietsen, 2,5km lopen). Voor Nederland stonden er elf atleten aan de start.

Junioren jongens in top tien

Bij de junioren werden alleen de Nederlandse jongens vertegenwoordigd, maar niet onverdienstelijk. Mischa Hermans wist mee te komen in de kopgroep tijdens het eerste looponderdeel, maar moest ze laten gaan. Zo kwamen Mats Keulstra en Hermans met elkaar van de fiets, waarna ze als zevende en achtste over de finish kwamen.

Junioren jongens in top tien

Schoot-Uiterkamp eerste Nederlandse

Ann Schoot Uiterkamp ging voortvarend van start maar moest de kopgroep toch laten gaan tijdens de vijf kilometer lopen. Karin Nieuwenhuijsen en Noor Dekker moesten eerder al lossen vanuit de kopgroep, maar wisten hun landgenote op te rapen tijdens het fietsen. Het was Schoot-Uiterkamp die nog over frisse benen beschikte en eindigde als veertiende. Nieuwenhuijsen en Dekker hadden veel werk moeten verrichten op de fiets en volgden op plek vijftien en zestien.

Cremers achtste in mannenwedstrijd

Met looptijden rond de veertien minuten werd het deelnemersveld al vanaf de eerste vijf kilometer op een lint getrokken. Het waren voornamelijk de Fransen die het tempo hoog hielden, maar Thomas Cremers, Daan de Groot en Jeroen Bakker wisten dichtbij de kopgroep te blijven. Vanwege een valpartij werd de kopgroep iets uitgedund, maar Bakker en De Groot hielden stand. Cremers werd gehinderd en kwam terug, om vervolgens als achtste te eindigen. De Groot en Bakker volgden snel als elfde en dertiende. Van Wersch, Van ’t Verlaat en Weijkamp bevonden zich in de tweede grote groep. Weijkamp werd uiteindelijk 30e. Van Wersch was op weg naar een vierde plek bij de beloften, maar werd vanwege een penalty zevende (24e overall). Van ’t Verlaat volgde een halve minuut later en werd negende belofte (29e overall).

Monique Verschuure was in haar agegroup 40-44 jaar goed voor het goud.

Cremers achtste in mannenwedstrijd
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer