Casper van de Kamp coördinator cross

Schwalbe Cross Series krijgen geen vervolg

Casper van de Kamp coördinator cross

Casper van de Kamp wordt per 1 januari coördinator crosstriathlon- en duathlon bij de NTB. Hij gaat zich met  name richten op de breedtesport en zal waar nodig samenwerken met Armand van der Smissen die als technisch coördinator het topsportgedeelte onder zijn hoede heeft.

Van de Kamp is vijftien jaar actief als triatleet en deed in 2003 op Ameland voor het eerst mee aan een crosstriathlon. Van 2005 tot 2016 was hij in verschillende functies nauw betrokken bij de organisatie van de Tri-Ambla en sinds vorig jaar is hij vanuit zijn eigen bedrijf Sporteiland organisator van vijf sportevenementen op Ameland.

Het komende jaar gaat Van de Kamp zich inzetten voor de versterking, promotie en ontwikkeling van de crosstriathlon- en -duathlonsport in Nederland. Hij richt zich daarbij onder meer op PR en communicatie (het creëren van meer aandacht voor de cross), advies en ondersteuning om zo evenementen naar een hoger plan te tillen, onderzoek en organisatie (het initiëren van nieuwe crossevenementen op kansrijke plekken bij organisaties met crossambities en eventuele aansluiting bij ‘wegevenementen’), de jeugd en het organiseren van een crossoverleg voor crossorganisaties en atleten.

De NTB heeft in het kader hiervan, en samen met de coördinatoren van de Schwalbe Cross Series onder leiding van Joost Christiaans, besloten te stoppen met de organisatie van de Series en het initiëren van een daarbij horende ranglijst. De series trokken te weinig deelnemers die uiteindelijk in aanmerking kwamen voor de eindranking en de NTB kiest er nu voor om tijd, energie en middelen te steken in de stimulering van losse evenementen (bestaand en nieuw) en de discipline op zich. “Ook het idee om de serie in 2016 te splitsen in een Cross Triathlon Serie en een Cross Duathlon Serie heeft niet het gewenste effect gehad. Het heeft niet geresulteerd in de binding van veel meer triatleten aan meerdere wedstrijden”, legt Van de Kamp uit. “De wedstrijden op zichzelf zijn populair bij veel sporters en het totaal aantal crosstriatleten en duatleten neemt zeker niet af, maar een ranglijst gebaseerd op deelname aan meerdere wedstrijden is niet (meer) van toegevoegde waarde.”

Van de Kamp ziet zijn nieuwe functie als een mooie uitdaging. “Ik heb er veel zin in. Vooral in het zoeken en vinden van mooie locaties met crosspotentie die ik dan hopelijk kan koppelen aan organisaties met crossambities. Het zou mooi zijn als er meer crosstriathlons op de kalender komen, want daar zijn er nu te weinig van in Nederland.”

Casper van de Kamp is te bereiken via info@sporteiland.com

Casper van de Kamp coördinator cross
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer