Brons voor Silke de Wolde in aquathlon Menen

Agegroupmedailles voor Suzanne Brummel en Ron Stobbe

Silke de Wolde heeft vrijdag in het Belgische Menen een bronzen medaille gewonnen op het EK aquathlon voor beloften. De Wolde leek in eerste instantie met zilver naar huis te gaan, maar in Menen telden ook de junioren 18+ mee voor het beloftenpodium. Hierdoor pakte de Britse juniore Isabela Hayes achter winnares Giada Stegani uit Italië, die ook overall de sterkste was, de tweede plek.

Eva Cornelisse was op de zevende plek de eerste Nederlandse in de gecombineerde wedstrijd voor elite, beloften en junioren. Zij finishte iets meer dan een minuut achter winnares Stegani. Merel Veltman lag op koers voor een bronzen medaille bij de junioren, maar werd in de laatste ronde van het looponderdeel nog ingehaald door een Poolse atlete. Deborah Wissink was nog niet hersteld na een val in een ravijn in Embrun, en ging niet van start.

Nederlandse Triathlon Bond

Bij de mannen ging de Europese titel naar de Belg Noah Servais. Sem Lazeroms was de eerste Nederlander in het mannenveld en eindigde bij de junioren als zevende. Roel Kwaaitaal – die vanwege een blessure de laatste maanden weinig gelopen heeft – finishte overall als 28ste. Stijn Jansen kreeg last van kramp na het zwemmen en viel daardoor uit.

Mats Keulstra deed vooraan mee bij de beloften, maar vergat na het zwemmen zijn bril en pet, die hij naast de krat had gelegd, mee te nemen, waardoor hij een penalty kreeg. Omdat hij zijn straf vervolgens niet uitzat in de penalty box, werd hij gediskwalificeerd. “Mats heeft zijn naam niet op het bord zien staan”, vertelde coach Armand van der Smissen na afloop. “Omdat de vrouwen tien minuten later waren gestart en ik daardoor nog ergens anders op het parkoers was, heb ik het ook niet aan hem door kunnen geven.”

Bij de agegroupatleten zwom en liep Suzanne Brummel naar een gouden medaille in haar leeftijdsklasse (25-29). Ron Stobbe was goed voor zilver bij de mannen 60-64.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer