Brons voor Klamer bij Americas Cup Sarasota

Weekend vol mooie resultaten Nederlanders wereldwijd

Archieffoto Rachel Klamer (World Triathlon Media)

De Americas Triathlon Cup in Sarasota (USA) moest vanwege een tornado-waarschuwing een uitgesteld worden. Ook werd het programma daarna aangepast. Een dag uitstel en een halvering van de wedstrijdafstanden konden Rachel Klamer en Barbara de Koning niet van de wijs brengen. Klamer pakte haar eerste podiumplek van 2022 door derde te worden. Kirsten Casper (USA) won de race. Barbara de Koning was met Klamer vanaf het zwemonderdeel in de kop van de wedstrijd te vinden, wisselde razendsnel in T2 en zag drie meer ervaren atletes nog passeren in de afsluitende loopkilometers om daarna op plek vier te finishen.

Winst bij de mannen was er voor Klamer’s echtgenoot Richard Murray. Hij wist de Amerikaan Kevin McDowell in een sprint-finish achter zich te houden. Murray startte formeel nog onder de vlag van TRI in de overgangsperiode die momenteel bezig is tussen het uitkomen voor de Zuid-Afrikaanse bond van zijn geboorteland en de Nederlandse Triathlon Bond die hij in de toekomst graag wil vertegenwoordigen. Hij kreeg van de organisatie al wel een startnummer met NED erop overhandigd.

Lotte Wilms pakte een zilveren medaille tijdens Challenge Shepparton in Australië. Wilms leidde de race over de 70.3-afstand vanaf de zwemstart, maar moest zich in de slotkilometers van de halve marathon toch nog gewonnen geven na eerder al met kramp gekampt te hebben. Amelia Watkinson (NZL) won de race. Youri Keulen werd verdienstelijk vierde tijdens de Clash Miami, een sterk bezette pro-race in de VS over afstanden van 1700 meter zwemmen, 65 kilometer fietsen en bijna 17 kilometer lopen. Sam Long (USA) won de wedstrijd.

De European indoor Triathlon Cup in Lievin (FRA) leverde geen plekken op voor de Nederlanders in de A-finale. Succes was er wel in de B-finale, waarin Victor Goené derde werd en Mitch Kolkman vijfde. Bij de vrouwen eindigde Robin Dreyling als negende in de B-finale, voor Marit van den Berg op plek 10. De andere Nederlanders wisten na de halve finales ook via de herkansingen geen finaleplek af te dwingen.