Basiseisen sociale veiligheid voor sportaanbieders

In 2024 intensiveert de NTB de inzet op het bevorderen van een veilig sportklimaat en het voorkomen van integriteitsschendingen.

In 2024 intensiveert de NTB de inzet op het bevorderen van een veilig sportklimaat en het voorkomen van integriteitsschendingen. Naast aandacht voor integriteit in de topsport en de eigen organisatie, zetten we stevig in op het versterken van onze verenigingen op dit terrein.

Ons doel is dat elke NTB-vereniging voldoet aan de 4 Basiseisen Sociale Veiligheid. Wij streven ernaar dat elke vereniging beschikt over: (1) Gedragscode, (2) Vertrouwenscontactpersoon (VCP), (3) Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers en (4) vakkundig geschoolde trainer-coaches.

Aan elk van deze 4 zijn concrete ondersteunende producten gekoppeld. Zo kun je gebruik maken van een blauwdruk gedragscode, handige tools voor VCP-ers, info over aanvragen gratis VOG en allerlei opleidingsmodules voor trainers-coaches. Bovendien bieden we verenigingen een gratis ondersteuningstraject bij het opstellen én implementeren van een eigen sociaal veiligheidsplan.

Draag jij samen met ons bij aan een veilige en eerlijke combiduursport!

Wil je meer weten? We verwachten je meer moois te kunnen melden eind dit jaar. Houd sowieso onze website en nieuwsbrieven in de gaten. Voor vragen en suggesties mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via roel.de.krijger@triathlonbond.nl.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer