Barbara de Koning voor vierde keer op rij podium in Afrika Cup

Fotoverslag: Paratriatleten draaien trainingsweekend op Papendal

Barbara de Koning stond zaterdag opnieuw op het podium in een Afrika Cup. Vanaf de start leidde ze de wedstrijd maar met lopen moest ze de uiteindelijke winnares Shanae Williams laten gaan. Maud Golsteyn werd op dezelfde dag tweede tijdens de Xterra Malta. Daarnaast werd er dit weekend hard getraind door de paratriatleten op en rondom Papendal. Zij verblijven daar van 30 maart tot 4 april.

Barbara tweede in Afrika Cup Troutbeck

De wedstrijd in Troutbeck (Zimbabwe) vond plaats op zo’n 2000 meter hoogte. De Koning leek daar goed mee om te kunnen gaan en kwam als eerste uit het water gevolgd door de Zuid-Afrikaanse Shanae Williams. Dit duo wist op de fiets weg te blijven en zo was goud en zilver binnen handbereik. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Williams. De Koning volgde daarna als tweede gevolgd door de Sloveense Gajdosová. Marit van den Berg deed ook mee en finishte als zevende.

Barbara tweede in Afrika Cup Troutbeck

Maud Golsteyn tweede in Xterra Malta

Naast de zilveren medaille van De Koning wist ook Maud Golsteyn een plaatsje op het podium te bemachtigen. In de Xterra wedstrijd in Malta was zij goed voor een tweede plek in de elite categorie. Na ruim drie uur kwam ze slechts drie minuten tekort voor de winst. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Matilde Bolzan.

Maud Golsteyn tweede in Xterra Malta

Paratriatleten bereiden zich voor op seizoen op Papendal

Het paratriathlon talententeam verblijft vijf dagen op Papendal om zich voor te bereiden op het seizoen. Vier atleten waren daar vanaf vrijdag, maandag komen daar nog drie atleten (waaronder een Japanse paratriatleet) bij. Neiske Becks, Ruud Kuipers en (vanaf maandag) Bas de Bruin zijn de aanwezige coaches. Hieronder een beeldverslag van hoe de laatste dagen eruit zagen!

 

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer