Agegroup-spektakel in Rotterdam

Meer dan 400 Nederlanders aan de start WK triathlon

Agegroup-atleten uit de hele wereld – meer dan 3500 deelnemers uit 78 landen – nemen zondag bezit van het WK-parcours in Rotterdam. Bijna 2000 atleten doen mee aan de standaard afstand en iets meer dan 1600 deelnemers kiezen voor de sprint.

Groot-Brittannië komt met de grootste afvaardiging (770 atleten) aan de start in Rotterdam, gevolgd door Amerika (594), Nederland (405), Mexico (331) en Canada (113). “Triathlon is al jaren erg populair onder agegroup-atleten in de Angelsaksische landen”, vertelt Martijn Keijsers van de NTB. “In Nederland leefde het nooit zo erg, maar met het WK in eigen land zijn toch heel veel atleten enthousiast geworden. Ik kijk er dan ook naar uit om al die atleten zondag in actie te zien.”

De Dolfijn uit Amsterdam komt met 23 atleten aan de start in Rotterdam en is daarmee de vereniging met de grootste afvaardiging op het WK. Voor Marijke Zeekant is het alweer de zestiende keer dat ze meedoet aan een WK triathlon. De Amsterdamse is een van de kanshebbers voor de titel in de 60-64 categorie. “Het is heel bijzonder om in eigen land op een WK te mogen starten. Alle toppers in mijn leeftijdscategorie zijn aanwezig, dus makkelijk wordt het niet, maar op het technische fietsparcours zie ik zeker kansen”, aldus Zeekant.

De in 1930 geboren Bill Ziering uit Amerika is met zijn 87 jaar de oudste deelnemer in Rotterdam. De oudste vrouw is de 81-jarige Mary Anstey uit Groot-Brittannië. De jongste deelneemster is Annabelle Waterworth uit Nieuw-Zeeland. De 15-jarige komt uit op de sprintafstand in de leeftijdscategorie van 16 tot 19 jaar.

De agegroupwedstrijden starten zondag om 7.30 uur en eindigen rond 17.00 uur. Als je zelf niet mee doet, kom dan je favoriete atleten aanmoedigen en neem je spandoek mee. Wist je dat er vijftig Davids, 37 Michaels, 34 Peters en 32 Pauls meedoen? De meest populaire vrouwennaam in Rotterdam is Sarah (17), gevolgd door 15 Michelles en 14 Annes. Maar naar welke naam je ook luistert, wij wensen iederéén heel veel succes zondag!

De Dolfijn uit Amsterdam neemt met 23 atleten deel aan het WK Agegroups.

Foto: AT5

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer