NTB bericht over finalewedstrijden Nijmegen

Afgelasting finalewedstrijden Eredivisie en 3eDivisie in Nijmegen

Gister zijn de finalewedstrijden van de Eredivisie en de 3eDivisie in Nijmegen op het allerlaatste moment afgelast vanwege veiligheidsproblemen op het wedstrijdparcours. 

De NTB is net als alle andere betrokkenen geschrokken van de omstandigheden rondom de finalewedstrijden van de Teamcompetities Triathlon in Nijmegen. De veiligheid van deelnemers tijdens wedstrijden dient te allen tijde voorop te staan maar we kunnen niet anders dan constateren dat er fouten zijn gemaakt bij zowel de organisatie Tri Hard als de NTB. Wij zijn geraakt door de gebeurtenissen en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

Het parcours in Nijmegen had niet de gewenste kwaliteit die verwacht mag worden van een evenement dat georganiseerd wordt onder de vlag van de NTB en zeker niet daar waar het stayerwedstrijden betreft. Door de verschillende veiligheidsissues zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat alle betrokken partijen steken hebben laten vallen.

Gisteravond en vanochtend is er al veelvuldig contact geweest tussen Tri Hard en de NTB, ook is de WGWO (werkgroep wedstrijdofficials) geïnformeerd. De komende periode benutten wij voor verdere evaluatie en om vooruit te kijken.

Voor aanstaande woensdag staat hiervoor inmiddels een open discussie/evaluatie met alle teamcaptains van de Eredivisie en de wedstrijdjury gepland over hoe het tot de afgelasting van de wedstrijd heeft kunnen komen.

We hopen dat het naar omstandigheden goed gaat met de getroffen atleten en wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

We vragen iedereen die met ons in gesprek wil over wat er in Nijmegen gebeurd is, contact met ons op te nemen via persvoorlichter@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer