Afdrachtmodel gehandhaafd in 2024

Verzekeringspakket voor organisaties uitgebreid met ongevallenverzekering

Het afdrachtmodel voor de bij de NTB aangesloten organisaties blijft in 2024 hetzelfde als in 2023. Dit betekent dat komend jaar organisaties 5% aan afdracht betalen over de in totaal geïnde inschrijfgelden. Nieuw in 2024 is dat ons verzekeringspakket voor organisaties (verenigingen en stichtingen) uitgebreid is met een ongevallenverzekering.  

Dit najaar werden circa dertig organisatoren geconsulteerd over een mogelijk nieuw afdrachtmodel voor 2024 en daarbij werden drie mogelijke scenario’s voorgelegd: een staffel op basis van evenementgrootte, een ‘belastingschijfsysteem’, waarbij de bedragen hoger worden naarmate er meer deelnemers zijn of een vaste afdracht per deelnemer.

De feedback die we hebben ontvangen was zeer diffuus en het was lastig om daar conclusies uit te trekken en voor een scenario te kiezen. Na overleg met de financiële commissie en de Triathlon Raad is besloten om voor 2024 het huidige model te handhaven.

We bieden organisaties in 2024 weer een breed scala aan diensten en producten om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo kunnen bij ons aangesloten organisaties ook in 2024 gebruik maken van het gratis inschrijfsysteem mijn.triathlon.nl, waar ook de wedstrijdkalender en uitslagenverwerking aan zijn gelinkt.

Voor 2024 wordt het verzekeringspakket voor de bij ons aangesloten organisaties, naast de al inbegrepen aansprakelijkheidsverzekering, uitgebreid met een ongevallenverzekering. Daarnaast is het voor alle organisaties mogelijk om aanvullend een evenementverzekering af te sluiten, ook voor commerciële organisaties. Triatleten die deelnemen aan een bij de NTB aangesloten evenement kunnen er zeker van zijn dat deze randvoorwaarden goed zijn ingevuld en dat deelname niet volledig op eigen verantwoording en risico is. De NTB fungeert daarmee als keurmerk voor triathlonorganisaties.

Door het zorgen voor een goed opgeleid officialkorps, die de wedstrijden in goede banen leiden, wordt het veiligheidsaspect versterkt. Met de indeling van de officials wordt rekening gehouden met de aard van de wedstrijden. Officials zijn onmisbaar, maar we gaan een plan maken om de kostenpost officialvergoedingen voor organisatoren in de toekomst te verlagen.

De NTB biedt verder vanuit het bondsbureau ondersteuning aan nieuwe en bestaande organisaties en deze dienstverlening wordt in 2024 verder uitgebreid. Zo zijn we druk bezig met het opzetten van communities voor organisatoren en verenigingen die fungeren als platformen waar kennis en ervaring gedeeld kan worden. Ook proberen we, samen met partners (waterschappen en bedrijven) meer grip te krijgen op waterkwaliteit, bijvoorbeeld door ons aan te sluiten bij het platform Blauwalgen. Verder streven we er naar dat alle organisaties en verenigingen vanaf 2024 gebruik kunnen maken van Sportkeur 2.0, een centrale database met sportrisico’s voor iedereen die met sport te maken heeft.

In de loop van 2024 hopen we met een vervolgplan voor de afdrachten terug te komen. We streven naar een systeem waarin voor iedere organisator duidelijk zichtbaar wordt hoeveel de afgenomen producten en diensten van de NTB kosten.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer