5-11 Update berichtgeving COVID-19

Nieuwe maatregelen met ingang van 4 november

 

De regering heeft sinds 4 november de coronamaatregelen weer aangescherpt. Zo zijn sinds woensdagavond 22.00 uur de deuren van de zwembaden voor twee weken gesloten. Voor topsporters wordt op topsportlocaties een uitzondering gemaakt.

Nu de watertemperaturen flink gezakt zijn, is het niet verstandig om in buitenwater te zwemmen als je dat niet gewend bent. Als je wel aan het koude buitenwater gewend bent, denk dan wel aan je veiligheid. Ga niet alleen zwemmen, blijf dicht langs de kant en neem als het even kan een speciale zwemboei mee.

Ook voor de loop- en fietstrainingen hebben de aangescherpte maatregelen consequenties. Volwassen mogen met niet met meer dan twee personen tegelijk sporten en moeten anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Net als in maart raden we onze leden aan om zoveel mogelijk solo te trainen.

Jeugdsporters tot en met zeventien jaar mogen wel in groepsverband blijven sporten. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen anderhalve meter afstand tot elkaar en volwassenen houden. Ook mogen er onderlinge wedstrijden voor jeugdsporters worden gehouden.

Kleedkamers, douches en sportkantines zijn gesloten.

Bekijk hier de nieuwe FAQ en hier het nieuwe protocol van NOC*NSF.

 

 

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer