20-5 Update berichtgeving COVID 19

Zwembaden en sportscholen zijn weer open

Het kabinet heeft maandag aangekondigd dat de voorgestelde versoepelingen definitief doorgaan. Dit betekent dat er sinds woensdag 19 mei weer binnen gezwommen kan worden. Ook de sportscholen mogen weer open.

Zwembaden en sportscholen
Voor zowel de zwembaden als sportscholen geldt dat maximaal dertig mensen mogen tegelijk binnen mogen zijn. De kleedkamers en douches moeten bij sportscholen dicht blijven, bij zwembaden mag je je wel in de kleedkamer omkleden. Ook mag buiten sporten in teamverband weer, maar wel op 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mogen samen buiten sporten zonder afstand te houden.

De Vereniging voor Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen heeft naar aanleiding van de versoepelingen het Protocol Verantwoord Zwemmen aangepast. Lees hier het protocol of kijk bij de veelgestelde vragen. 

Wedstrijden
Wedstrijden organiseren blijft vooralsnog lastig. Als sportieve doorstroomactiviteit mogen er in principe wel weer ‘funtriathlons’ georganiseerd worden met maximaal dertig atleten per startserie. We hebben van een aantal gemeentes al begrepen dat ze bereid zijn hieraan mee te werken. We adviseren geïnteresseerde organisaties/verenigingen dan ook contact op te nemen met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is.

De organisatie van de Teamcompetities hoopt dit seizoen in het weekend van 11 en 12 juli toch echt van start te kunnen gaan. In dit weekend staan er wedstrijden in Eijsden, Rotterdam en Klazienaveen op het programma. De organisaties van de De Maasdijk Triathlon – Oss en Zeewolde Endurance hebben helaas moeten besluiten  om de wedstrijd af te gelasten. Dit betekent helaas dat er op 19 juni voor de 3eDivisie en 4eDivisie zuid (Oss – 19 juni) en 1eDivisie en 4eDivisie noord (29 juni – Zeewolde) geen wedstrijd meer op het programma staat. Voor De Maasdijk Triathlon wordt nog gekeken naar een alternatieve datum, die dan echter geen deel zal uitmaken van de Teamcompetities.

Klik hier voor meer info vanuit de Teamcompetities

 

Ook op de website van NOC*NSF is de informatie weer geactualiseerd op basis van de laatste versoepelingen.

Klik hier voor het actuele protocol verantwoord sporten

Klik hier voor de veelgestelde vragen coronavirus en sport

 

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer